LOGIN
SENASTE NYHETER
INTERVJU MED LIKE
Intervju med Evilzone-spelaren Like!


Hejsan Like, berätta för oss utan inblick, vem är egentligen Like?
- Tjenare! Jag är en riktigt glad och lugn person som är sådär spontan och till vardags väldigt lat. Jag bor i Kopparberg där jag bott nästan hela livet och där jag livnär mig som tillförordnad tandskötare.


Ser du ditt CS-spelande som ett jobb? Får du någon lön i ditt nuvarande lag?
- Nä, det ska mycket till innan jag ser det som jobb. Då ska det vara en riktig lön som man kan leva på utan att behöva bekymra sig om något annat vid sidan av spelandet. Men det vore ju klart en dröm att inte behöva binda sig vid något tråkigt litet samhälle (Kopparberg) bara för ett jobbs skull, det verkar så fritt att vara professionell datorspelare!

Vi kan väl anta att din familj vet att du spelar mycket datorspel, vad anser de om detta? Lutar det åt att du kastar bort ditt liv eller stöder de dig helhjärtat?
- Min familj stödjer mig verkligen till 100%. I början var mamma lite mer åt att ”ptja, det är bättre att du spelar dator än att du är ute och super, slåss och våldtar”. Nu när man lär känna mer och mer folk och får resor, inträden och boende betalt så tycker hon det är väldigt roligt. Både mamma och pappa försöker hålla koll på hur det går för mig när jag är borta.

Vi har alla olika historier om hur vi kom i kontakt med CS, hur är din historia? Hade du en inbiten kompis som introducerade dig till gamingvärlden?
- Jag och mina kompisar har spelat alla sorters spel under vår uppväxt. Ända sen pappa hade ett gammalt Commodore 64, tills man fick sin första NES > SNES > Playstation > Dator. Så det var väl bara en tidsfråga innan man skulle fastna för Counter-Strike :D. Det var väl för ungefär 5 eller 6 år sedan som vi satt hemma hos en kompis med en sjukt skruttig DELL-dator och ett modem och min vän frågade mig om jag vill spela lite. Och det har ju blivit ett par dygn på publicservrarna sen dess!

Vad pysslar du med när du inte jobbar eller nöter CS?
- Efter jobbet så blir det oftast att man kommer hem, sätter sig och spelar lite, och beroende på hur flickvännen jobbar så träffar man antingen henne eller spelar till läggdags. Kanske lyckas klämma in lite fotboll/volleyboll på stranden med kompisar om det passar med alla jag spelar med och tanten min!


Hur ser en vanlig dag ut för dig?
- Jag är en sjukt morgontrött människa, så jag ställer klockan på 07:15 eftersom jag börjar 07:45, men det slutar alltid med att jag får springa till jobbet 07:40 med hälften av kläderna på mig. Efter jobbet blir det att man kommer hem, försöker trycka i sig lite mat. Har man ork/lust så blir det en promenad innan man ska spela 18:00, annars blir det att kolla serier eller sova! Sen spelar man till c:a 1-2. Sedan blir det serier tills man somnar av utmattning. Repeat.

Hur kommer det sig att du nickar ”Like”, hur tänkte du när du valde det nicket?
- Haha, vi i kopparberg har haft så fruktansvärt sjukt fula nicks så det är inte sant :D. Men just Like kommer ifrån att vi brukade säga ”I Like It” till saker vi gillade oO. Så började jag heta ”I.Like.IT” för jag kunde inte göra mellanslag så punkterna var ett krav :D. Sedan ville man ju hänga med i trendsvängen så blev det Likez0r (!!!). Men sen dog ju även det ut, så då vart det bara kort och gott Like.

Man kan väl säga att du varit relativt anonym när det gäller klaner och vinster, hur ser din klanhistorik ut?

- Ja, jag fattar inte ens hur jag kan bli intervjuad, jag har ju inte lyckats med något egentligen. Men först började det som för dom allra flesta med en lokal cs-klan som hette UnderCover. Även fast alla gick i skola och hade jobb så lanade vi 7 pers, från ett sportlov till nästa. Spelade mycket R60 och försökte spela randomcuper så mycket vi orkade. Efter det fick jag förfrågan av milado att spela i något skit som hette ”ecoego” (easy come easy go). Även där sket det sig så småningom, och då började jag spela mer med milados lillebror NDS i LXG / Resistance.fi. Där spelade jag med kalleHUND, Archi, NDS och... Sorry, kommer inte på vem sista var. Inte heller det var speciellt långvarigt, så jag tog det lugnt under sommaren. Vips, fick jag en priv av jockE som spelade i teamvirus och fick en förfrågan att provspela med dom. Så jag praccade lite med dom och bootcampade på aZe-iNet café i Stockholm med laget. Då var det jag, jockE, RaxxE, cami och arzilo. Vi skulle åka till rixhack med den femman, men så ville inte jockE spela mer i laget och vi var tvugna att hitta en ny prick som kunde spela. Vi spelade väldigt mycket med hsl (hahaha, bryter benet en dag före lan), men det gick som det gick så vi tog in min goda vän van1ty som inhoppare istället. Även teamvirus la ner efter ett tag. Jag och raxxe var fortfarande spelsugna, och samtidigt som vi letade efter tre spelare, så letade raxxes irl-kompis Daimon, min gamla klanvän Archi och en gammal räv Mezzo efter två spelare. Då styrde vi upp Playhard.se och drog på rz och kom på 5-6 plats! Samma sommar träffade jag min flickvän och kände att jag inte ville pressa mer under sommaren, så jag slutade spela aktivt, och spelade bara till och från under ett år. Sen har jag fått en del erbjudanden, testat med många lag och lärt känna fler och fler. Så sen playhard.se har jag inte haft ett riktigt lag förutom nu i Evilzone.

fr.v: hibb, kvicken, kylie, Nippo(bakom), Like

Är du en LAN-människa? Vilket var ditt första LAN och vad tycker du om LAN rent allmänt? Du var på Dreamhack nu någon vecka sedan, är DH en 10-poängare?
- Jag älskar verkligen att spela på LAN. Det är sån skillnad från att spela på internet om något. Mitt första lan var i Lindesberg med några kompisar, även där kom jag fyra med laget jag spelade med (skräll...). Men Dreamhack var kul första och kanske andra gången. Det enda egentliga minuset är att det är sån jävla onödig volym på allt överallt, vare sig det är på scenen eller någon monter. Det är kul när folk känner igen en, vill ta kort eller bara kommer fram och pratar med en.

Kan du berätta om ditt lyckligaste CS-minne?
- Öhm, jag vettifan om jag har något som jag prioriterarar faktiskt. Har ju inte vunnit något större lan... Vänta, nu jävlar :D Det måste varit när vi var på bootcamp med teamvirus! Dra mig baklänges vad dom skämde bort oss. Vilka var vi liksom, teamvirus? Dom betalade resor ner, mat varje dag, vi bodde i en lägenhet i stockholm med feeetaste hemmabiosystemet, dom som ägde aZe-iNet café ägde även en pizzeria, så vi fick mat därifrån varje dag. Dom stängde ner cafét när vi var där så vi skulle få spela ifred. Det var trevligt faktiskt. Vafan, jag var/är ju en nonamer!

Nu när vi ändå pratar minnen kanske du kan dela med dig av ditt pinsammaste minne inom samma område?
- Haha, tror det är 45-skottsprejjen på CW. Måste fixa demo så ni får se hur sjukt det är :D.

Du spelar just nu i EvilZone, hur kommer det sig att du hamnade i det laget?
- Först ville Nippo, kylie och kvicken att jag och get skulle provspela för dom, så gjorde vi det en stund. Efter det fick jag och get ett annat erbjudande medan dom andra tre var i Alanya och festade en vecka. Men eftersom jag inte var lika intressant som get så ville det andra laget provspela en ny spelare så då stod jag ensam igen. Men då ville Evilzone ändå fortsätta provspela med mig, så på den vägen var det!

Ni har nyligen varit på Dreamhack och spelat ESWC-kvalet, där ni tog er vidare ur gruppen tillsammans med NiP och sedan slutade på en fjärdeplats efter en förlust mot fnatic. Hur såg träningen ut inför detta och är ni nöjda med er placering?
- Vi försökte träna så mycket som möjligt både individuellt och som lag. Bootcamp på Inferno-Online Stockholm och försökte pracca så mycket som möjligt. Jag vet inte hur det är med dom andra men jag är inte särskilt nöjd med fjärdeplatsen. Men det är väl bara att spela på!

Nu så här i efterhand, vad hade du velat ändra på? Finns det något ni hade kunnat göra bättre?
- Något som ofta händer oss är att vi varierar oss för mycket istället för att köra på ett vinnande koncept. Men det är som sagt bara att nöta på tillsammans. Det är det som ger resultat i längden.

EvilZone är en förening, vad får ni i laget ut av föreningen? Hur ser det ut på sponsorsidan?
- Vi får allt vi behöver av föreningen, förutom lön. Magnus Nordin (Dreamer) som äger oss är en förbaskat schysst karl :D

Nu när du börjat spela på en lite seriösare nivå, har du satt upp några individuella mål? Eller har ni några mål inom laget?
- Det är klart att jag tänker mer på att försöka utvecklas i möjligaste mån nu när man har fått chansen igen. Man ska inte tappa lusten för spelet och det är viktigt att alla fem kommer överens utan tjaffs. Så fort jag får chansen pressar jag CSDM, försöker kolla demos eller spelar cb.

Ni är just nu fyra man i laget, kan du dela med dig med några rader om dina lagkamrater? Hur trivs ni ihop och vad har de för egenskaper som behövs i ett lag?
- Vi trivs väldigt bra ihop. Det är väl prioritet nummer ett när man letar efter fyra andra spelare som man ska spela länge med.


Foto: Fragbite.com

Nippo: Han är faktiskt riktigt bra! Lite divig, men väldigt trevlig när man känner honom! Han är helt sjukt på counter-strike, älskar att se honom spela 1vs2 och 1vs1 lägen.


Foto: Fragbite.com

Kylie: Iraniern som kommer från ingenstans. Alltid spelat med teamrosa, jag visste knappt vem han var innan han vann rz med teamrosa. Men han har överaskat mig mycket positivt iallafall! Killen kan verkligen skjuta tillbaks och är väldigt skön att spela med. Klanens batch-kun.

Foto: Fragbite.com

Kvicken: Iraniern som fuckar ur med jägerbössan, oftast fattar jag inte hur han lyckas. Han som styr oss ingame, vilket jag tycker han gör bra. Väldigt bra på att få oss och skratta och tagga till! Han spelar även med widescreen och 17” skärm. Fattar inte varför (:.

Om vi nu vänder blickarna mot framtiden, så undrar man lätt vem som kommer bli er femte spelare i laget, har ni någon spelare på gång som ska fylla tomrummet?
- Vi har inte börjat spela med någon än, men vi har kontakten med några. Vi har fortfarande en liten paus nu efter dreamhack. Snart är det nötartajm!

Hur ser det ut på LAN-fronten, har ni något inplanerat för framtiden?
- Vi har pratat om att åka på dataparty / wonderbase. Det är väl det som är mest aktuellt, sen får vi se vad som dyker upp efter det.

Vi kan se att Source har växt sig starkt i Amerika och även här i Europa börjar det dyka upp lite klaner här och där, har ni funderat på att konvertera till Source?
- Jag är ganska sugen på att byta från 1.6 till Source. Har fått ett par source-erbjudanden som jag funderat starkt på. Men på grund av kontraktet måste jag övertyga alla andra i Evilzone att byta till Source istället :D


Det pratas även en hel del om att Promod kommer slå igenom och ta över helt efter 1.6, men att mycket hänger på 1.6 känslan och grafiken från Source. Tror du att Promod blir räddaren i nöden för alla oss inbitna 1.6-nötare?
- Om det någonsin kommer ut, det har ju varit väldigt mycket snack om det hela. Lite screenshots är väl allt man har fått se och det känns lite tamt när det finns så många munnar att mätta.

Vad tror du att du gör om 10 år?
- Förhoppningsvis har jag flyttat ifrån Kopparberg, har ett bra och välbetalt jobb och lever loppan. Som jag nämnde tidigare så vore det ju guld om man kunde leva på att spela ;)

Hur tror du att e-sporten kommer att utvecklas i framtiden? Kommer e-sport räknas som en riktig sport här i Sverige? Kommer SVT sända CS-matcher?
- Den dagen SVT sänder en hel match med kommentatorer kommer jag äta upp mina kalsonger. Det är ett löfte.

Nu över till lite korta allmänna CS-frågor!

Vem inom CS avgudar du mest?
- Det är nog isåfall... r1zza, han slutar tamejfan aldrig att spela fast han inte kommit någonvart!

Vem på IRC stör du dig mest på?
- Hoho, finns så sjukt många :D men nummer 1 är väl vara j**i även om han har lugnat ner sig nu.

Vilka klaner är top5 i världen just nu enligt dig?
- Fnatic, mibr, sk, nip, pentagram. Känns som man skulle kunna nämna Begrip också :D

Vilken map är mest uttjatad och vilken map gillar du mest?
- Mest uttjatad måste väl vara d2 även om det fortfarande är ganska rolig. Infan kniper förstaplatsen!

Vilka vapen gillar du att panga hs med?
- Ak är väl favoriten.

Är du en passiv eller aggressiv spelare?
- Beror lite på humör men det känns som att jag oftast är väldigt passiv

Har du någon gång slagit sönder ett tangentbord av ren ilska när du spelat?
- Nä, jag är otroligt lugn av mig!

Då var det allt för denna gång, tack för din tid och lycka till i framtiden, sista ordet blir ditt!
- Tack själv! Tack alla som tror på mig, och stort tack till Evilzone som lägger ner hjärta och själ i att hjälpa oss på vägen till toppen, och så vill jag tacka vår huvudsponsor eSportnova.com, dom har unika fräsiga musmattor också :D

KOMMENTARER
Det finns inga kommentarer ännu :(
SENASTE ARTIKLAR