LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION XTRFY XTP1-L4 BRUTALCS EDITION
Inledning
Det var ett tag sedan jag recenserade en musmatta. Men nu är det dags igen och det är inte vilken musmatta som helst! Det är nämligen så att jag sitter på det allra första exemplaret utav BrutalCS musmatta version 3.

Vi har tidigare haft två musmattor med eget tryck från det svenska företaget Qpad (V1 / V2), men denna gången tyckte vi att det skulle vara roligt att få prova något nytt. Något som kändes mer 2015.

Vi vände oss därför till Xtrfy, som förövrigt också är ett svenskt företag som är på uppgång. Vi beslutade oss för att använda oss utav musmattan som går under namnet Xtrfy XTP1-L4, som är en storsäljare (samma musmatta som bl.a. NiP använder).

När vi hade valt matta så var det bara designen som saknades. Tidigare har ciggec (v1) och Ascari (v2) stått för designen men denna gången var det dags för Bullbaz att plocka fram sina grafiska kunskaper. Med hans kunskaper och min vägledning så kan det bara inte gå fel!


Jag kommer såklart vara så objektiv som möjligt när jag recenserar och betygsätter musmattan. Det är därför inte självklart att den får högsta betyg bara för att vårt tryck finns på den. Om ni kanske minns så fick föregångaren 7/10 i betyg.


Specifikationer

 • Storlek: 460 x 400 mm
 • Tjocklek: 4 mm
 • Yta: Tyg
 • Baksida: Naturellt gummi
 • Kanter: Sydda
 • Tryck: BrutalCS version 3
 • Kompatibilitet: Laser, Optisk
 • Tvätt: Ja i 30º (Kan inte torktumlas)

 • Första intryck
  Mitt första intryck av mattan fick jag redan innan mattan anlänt hos mig då Erik från Xtrfy några dagar tidigare hade skickat bilder tagna med hans mobiltelefon för att visa hur trycket blev.

  Det var ingen rolig upplevelse då bilderna var tagna med en mobiltelefon och återgav dåliga färger och gjorde att musmattan såg väldig matt och tråkig ut. Paniken och ångesten växte inom styrelsen när vi inspekterade bilderna. Kakan brast nästan ut i gråt när han såg bilderna. Men jag lyckades ändå lugna ner dem tills att jag fått musmattan hemskickad till mig.


  Design
  När jag väl hade den nya musmattan framför mig kände jag lugnet strömma igenom min kropp! Jag tycker Bullbaz som gjort trycket lyckades väldigt bra. Trycket känns fräscht och modernt. Jag tycker att logon har en riktigt skön och djup blå färg och att trycket i helhet är ganska stilren men ändå inte tråkig.

  Erik berättade att man använder "heated print" i tryckeriet, som innebär att färgen trycks ner i fibrerna vilket leder till att trycket inte slits lika lätt och att trycket inte heller stör lasern eller den optiska sensorn i mössen.


  Musmattan är 460 x 400 mm och 4 mm tjock. Ytan är gjord utav ett lent fibertyg - Advanced matrix cloth weaving, som det heter på engelska. Underdelen består utav naturellt, svart och mjukt gummi som motverkar att mattan flyttar på sig under användning.

  Kanterna är svarta och även sydda för längre hållbarhet. Kanterna är dessutom väldigt mjuka och bekväma för handleden. Vill du ha skavsår får du leta vidare!


  Användning
  I skrivande stund är man ju Supreme i CSGO och även om det till störst del är skill inblandat från min sida så måste jag ändå ge musmattan lite cred eftersom jag med rätt verktyg kan uppnå min fulla potential som ett CS proffs!

  Skämt åsido..

  Med dess stora yta och mjuka kanter så är denna musmattan riktigt skön att använda. Man hamnar aldrig utanför mattan. Glidet är riktigt bra och jag har inte en enda gång upplevt problem med att läsa av underlaget med musen. Den klarar av alla snabba rörelser med perfekt kontroll och precision.  Slutsats
  När jag ska införskaffa mig en ny musmatta så har jag ganska höga krav. Förutom att sensorn ska kunna läsa av ytan utomordentligt bra, så ska mattan vara stor och ha lagom tjocklek. Den ska också ha en bra undersida som gör att den inte glider runt på bordet och mjuka kanter.

  Xtrfy XTP1-L4 BrutalCS Edition klarar alla dessa krav väldigt bra och att den dessutom är dundersnygg är körsbäret på toppen.

  Xtrfy XTP1-L4 BrutalCS Edition kan inte köpas. Istället får man vara aktiv på vår hemsida och delta i våra tävlingar samt utlottningar för att ha chansen att lägga vantarna på denna godbiten.
  Fördelar
 • Snyggt BrutalCS tryck
 • Stora yta
 • Bra glid, precision och kontroll
 • Bra grepp mot underlaget
 • Sköna sydda kanter
 • Känslan av hög kvalitet
 • Nackdelar
  BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2015-06-27 15:06
  Så grymt vacker den är!
  #2
  2015-06-28 14:10
  Haha 10/10, Självklart när det är er egna ^_^
  #3
  2015-06-28 19:13
  #2 Gav ju vår förra 7/10 :D
  #4
  2015-06-30 06:19
  Haha inga nackdelar, jadu :P troligt.
  #5
  2015-06-30 09:40
  #4 Den har inga nackdelar vad jag kan komma på. Men det är ju inte den första mattan som inte har det. Det är en bra matta och väl genomtänkt vilken faktiskt inte borde vara SÅ svårt att göra även för andra tillverkare.

  http://www.brutalcs.nu/arkiv/artiklar/39-recension-steelseries-qck-fnatic-edition

  http://www.brutalcs.nu/arkiv/artiklar/47-recension-qpad-heaton

  http://www.brutalcs.nu/arkiv/artiklar/7-recension-steelseries-steelpad-5c

  http://www.brutalcs.nu/arkiv/artiklar/104-recension-infensus-op
  #6
  2015-07-07 18:17
  Otroligt :D
  #7
  2015-07-18 10:25
  Finns det möjlighet att lägga vantarna på en sådan här sexig matta? :love:
  #8
  2015-09-27 16:31
  #7 "Istället får man vara aktiv på vår hemsida och delta i våra tävlingar samt utlottningar för att ha chansen att lägga vantarna på denna godbiten."
  SENASTE ARTIKLAR