LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION XTRFY XG-M2
Inledning
Xtrfy har lanserat sin första mus och den går under namnet XG-M2 och den finns i två versioner varav en är The Limited Ninja Edition som istället för Xtrfy logon har en NiP logo. Kollar man på namnet så kan man nog räkna med att detta är en utav två möss och att XG-M1 förmodligen dyker upp i framtiden som då är en större variant.

Xtrfy har ett tätt samarbete med NiP spelarna och musen ska ha testats och blivit godkänd utav just dessa spelare. Vi får se om även jag godkänner den eller inte!
Specifications

– 5-button right handed mouse
– Pixart PMW 3310 optical gaming sensor
– 3-zone LED lighting
– Omron switches
– On-the-fly CPI settings (400/800/1600/3200/4000)
– Polling rate switch: 125, 500, 1000 Hz
– Response: 1 ms
– IPS: 130
– Max acceleration: 30 g
– Teflon pads
– Rubberized surface
– 2 meter durable braided cable
– Weight: 112 g (excluding cable)
– Plug-and-play
– USB connection
– OS: Windows ME/2000/XP/Vista/7/8, Mac
– Warranty: 2 years


Design och form
Xtrfy XG-M2 är storleksmässigt i mellanklassen. Den är något mindre än exempelvis DeathAdder, Sensei, Xai och EC1 men större än Kinzu. Det är en mus för högerhänta och har en form som ska passa de flesta grepp.

Designmässigt gillar jag musen. Den har ett par detaljer som skiljer den åt från mängden. Musens hölje består utav en helsvart gummerad ytbehandling som ger ett bra grepp. Sidorna har ett räfflat mönster för extra bra grepp.

Logotypen på den bakre delen, scrollen samt under sidoknapparna sitter det LED lampor som lyser upp musen i gul färg. De två DPI knappar ovanpå lyser också och byter färg beroende på vilken DPI man valt (400/800/1600/3200/4000).Något denna mus har som jag inte stött på tidigare är sidoknappar som har tre små runda pluppar ovanpå varje knapp (liknas de som ibland finns på tangentbord för "F" och "J" tangenterna). Dessa har man förmodligen placerat där för att man lättare ska hitta knapparna. De känns lite onödiga om ni frågar mig och när jag först testade musen så kändes de väldigt ovant och därför också avskräckande. Men efter ett par dagar så hade jag vant mig vid plupparna och nu störs jag inte alls av dem. Så va inte rädda för plupparna!Utöver två sidoknappar och de två vanliga musknapparna (Omron switchar) ovanpå på, finns det två DPI knappar samt en scroll. XG-M2 är en plug and play mus och vanligtvis brukar man behöva hålla in mouse4 och mouse5 eller liknande när man kopplar in musen för ställa in polling rate (HZ). Det slipper man den här musen då man tagit steget längre och gjort det ännu enklare genom att placera en knapp för detta på undersidan. Den har de tre vanliga lägena 125, 500 samt 1000HZ.

På undersidan hittar vi två normalstora musfötter. Sist men inte minst så har vi sladden som är tunn och flätad med en USB kontakt som är guldplätterad.
Användning
Xtrfy XG-M2 har en Pixart PMW 3310 optical gaming sensor (samma som AVAGO 3310) som är en utav de bästa som finns på marknaden, hittas även i exempelvis ZOWIE/Mionix/Corsair möss. Det finns inget att klaga på när det kommer till att läsa av underlaget.

Formen och storleken gillas också även om den kanske är snäppet mindre än vad jag vanligtvis kör med och jag tror kanske att XG-M1 kommer att passa mig bättre. Allt fungerar problemfritt och jag har bra grepp och kontroll över musen.

Knapparna är sköna och likaså är scrollen det som har distinkta och sköna steg. Det går snabbt och enkelt att byta DPI när man spelar och plug and play har aldrig varit enklare tack vare knappen som sitter under för att ändra polling raten utan att behöva koppla ur och in musen.Slutsats
Xtrfy XG-M2 är en väldigt bra mus som håller hög kvalitet och har bra funktionalitet. Den är snygg och har alla de funktioner som jag känner att jag behöver samtidigt som man har behållit enkelheten utan att behöva installera mjukvara. Den har visserligen inte 16.8 miljoner färger som är "inne" just nu, men allvarligt talat, behövs verkligen det? Jag tycker inte det!

Priset just nu ligger på 649 kronor vilket får ses som helt okej om man jämför med konkurrenterna. Kan köpas hos bland annat Maxfps.se.
Fördelar
 • Plug N play
 • Pixart PMW 3310 optisk sensor
 • Snygg design
 • Bra form och storlek
 • Bra glid och precision samt Stora glidez
 • Knapp för att ändra DPI och polling rate
 • Nackdelar
 • Fasta DPI lägen
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2015-09-19 10:02
  Kul recension, har väntat på den :) Om du skulle jämföra den här mot Rival (om du har använt den), vilken skulle du då rekomendera? :)
  #2
  2015-09-19 11:21
  #1 Inte spelat med Rival, men jag har en här bredvid mig då Reko hade med sig den. Kan säga att Rival är större och väger aningen mindre. Rival är "högre" och har en annan form.

  Sidoknapparna sitter högre upp på Rival musen också.

  Gillar scrollen och knapparna mer på xg-m2.

  Svårt å säga vad som är "bäst". Beror helt på vilken form och storlek man gillar. :P
  #3
  2015-09-19 13:19
  Tyngre än Rival? Blir inget köp för mig då.
  #4
  2015-09-19 13:43
  #3
  Steelseries Rival 128gram.
  Xtrfy SG-M2 112gram.
  #5
  2015-09-21 06:53
  #3 Rival känns samtidigt mycket billigare och plastigare.
  SENASTE ARTIKLAR