LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION: KINGSTON HYPERX CLOUD II
Inledning
Nu är det dags för ännu en recension, och denna gång är det Kingston HyperX Cloud II headset som står på tur. Ett av de bästa stängda 7.1 USB headsets som går att köpa för under tusen kronor.
Jag har tagit fram specifikationerna för detta headset som ni ska få ta en titt på.
Headphones
Transducer type: dynamic Ø 53mm with neodymium magnets
Operating principle: closed
Frequency response: 15Hz–25,000 Hz
Nominal impedance: 60 Ω per system
Nominal SPL: 98±3dB
T.H.D.: < 2%
Power handling capacity: 150mW
Sound coupling to the ear: circumaural
Ambient noise attenuation: approx. 20 dBa
Headband pressure: 5N
Weight with microphone and cable: 350g
Cable length and type: 1m + 2m extension
Connection: single mini stereo jack plug (3.5 mm)

Microphone
Transducer type: condenser (back electret)
Operating principle: pressure gradient
Polar pattern: cardioid
Power supply: AB powering
Supply voltage: 2V
Current consumption: max 0.5 mA
Nominal impedance: ≤2.2 kΩ
Open circuit voltage at f = 1 kHz: 20 mV / Pa
Frequency response: 50–18,000 Hz
THD: 2% at f = 1 kHz
Max. SPL: 105dB SPL (THD≤1.0% at 1 KHz)
Microphone output: -39±3dB
Length mic boom: 150mm (including gooseneck)
Capsule diameter: Ø6
Connection: single mini stereo jack plug (3.5mm)Designen
Det medföljer en påse där du kan hitta ett par öronmuffar av tyg och en adapter som kan användas i t.ex. flygplan. Denna påse kan också användas att förvara headsetet i om man ska resa eller åka till ett lan.Designen är väldigt stilren och snygg, den påminner mycket om Qpad's QH serie som troligtvis har samma tillverkare. Den är gjord av plast och aluminium, man får känslan av att det är väldigt bra kvalité när man håller i headsetet.

Headsetet sitter väldigt bra på huvudet, bågen är mjuk och det sitter väldigt bekvämt på huvudet när även efter långa perioder.

Ibland köper man headsets som har antingen hårda kablar eller väldigt mjuka, denna kabel är dock perfekt och trasslar inte ihop sig om du hanterar den på rätt sätt. Kabellängden är också bra, du kan ha datorn rätt så långt ifrån dig och ändå ha kabel så det räcker och blir över.

Standard öronmuffarna är tillverkat utav av konstgjort läder och skulle man inte gilla det materialet så följer ett till par muffar med som är tillverkat i tyg.

Läder muffarna är designade på så sätt att headsetet blir mer stängt, medans tygmuffarna gör att headsetet blir mer öppet. När jag skriver stängt och öppet så menar jag att det inte släpps in lika mycket ljud när det är stängt jämfört med när det är öppet, så om någon ropar på dig och du har läder muffar så kommer du höra den personen inte höras lika bra som är du använder muffarna i tyg.

Funktioner & Mjukvara
Funktionerna till headsetet gjorde mig lite besviken, det finns nämligen ingen equalizer. Det är förinställda inställningar till ljudet som inte går att ändra om man inte har något annat program som t.ex. Razer surround pro.
Dosan som sitter på sladden kan man höja och sänka både ljudet till headsetet och ljudet till mikrofonen, den har också en knapp där du kan aktivera och inaktivera 7.1 ljudet.

Mikrofonen är löstagbar och du kan dra loss sladden från dosan, då kan du använda headsetet som hörlurar till t.ex din mobil. Det följer även med en liten adapter som fungerar att koppla in i flygplan, bussar eller tåg.

Tyvärr väldigt få funktioner, men HyperX Cloud II levererar ändå otroligt bra ljud och kristallklar mikrofon.Användning
Spel
Detta headset kan man ha på sig i timmar utan att det gör ont runt öronen eller på huvudet, muffarna är väldigt bekväma och har väldigt bra komfort. Det första jag testade med detta headset var BrutalCS Deathmatch jag förvånades direkt över hur tydligt jag hör fotsteg även fast det är massor med ljud runt om på kartan. Jag använder inte 7.1 funktionen då jag inte gillar surround, men jag testade att aktivera ljudet när jag spelade Battlefield 4 och det var riktigt mäktigt, jag hörde pansarvagnar från långt håll och det var allmänt häftigt ljud.

När jag testade hörlurarna i h1z1 så hör jag ibland saker som mina polare absolut inte hör med sina headsets, vilket visar hur bra ljudet det är i dessa ”budget” lurar. Jag spelar många andra spel också där ljudet inte spelar sån stor roll, men jag tycker att CS:GO och h1z1 kan vara bästa spelen att testa genom att lyssna på fotsteg och se hur långt bort personen är inne i spelet.

Musik
Förinställda inställningarna var förvånansvärt bra för musik, det spelar ingen roll vilken typ av musik jag har testat att lyssna på, allt låter helt perfekt. Mer än så kan jag inte säga för det är verkligen helt perfekt förinställt.

Mikrofonen
Mikrofonen har jag testat i mumble, skype, teamspeak 3, CS:GO ingame voice, H1z1 ingame voice och OBS streaming program.

Allt jag har att säga är att mikrofonen är kristallklar, absolut inget brus överhuvudtaget och volymen är aldrig något problem på grund av att man kan justera volymen för mikrofonen från dosan som sitter på sladden.

Den är en aning förbättrad från HyperX Cloud då själva ljudet från mikrofonen är helt förändrad, om man lyssnar på skillnaden från första headsetet och det nya (Cloud II) så är rösten mycket klarare med lite mörkare ljud. Man slipper alltså det där bruset som kommer ifall någon höjer rösten eller skriker.

Slutsats
Kingston levererar som vanligt, headsetet är otroligt bra för att vara under tusenlappen, jag är helnöjd och kommer troligtvis att köpa ett likadant den dagen detta ger upp.

Jag har använt väldigt många headsets genom tiderna, vissa trådlösa och dyra och vissa väldigt billiga. Men detta headset är nog det som stått ut mest av alla jag har använt, bra ljud och kvalité för ett väldigt bra pris.

Finns många olika ställen att köpa detta headset från, kolla prisjakt för bästa priset!

Detta headset får 9/10 på grund av att den inte har en equalizer, detta är någonting som jag hade tyckt varit bra att ha även om den egentligen inte behövs.
Fördelar
 • Priset
 • Enkel att använda
 • Bra ljud och mikrofon
 • Lång sladd
 • Två olika öronmuffar
 • Adapter för bussar,tåg och flyg
 • Löstagbar mikrofon
 • Väldigt bekväm
 • Går att använda till mobilen
 • Nackdelar
 • Ingen equalizer
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2015-10-13 16:19
  Riktigt najs recension! :)
  #2
  2015-11-02 22:04
  Tycker att den har en rätt dålig mikrofon, har en polare som har det headsetet.
  #3
  2015-11-04 13:19
  #2 Är du säker att det är just detta headset du tänker på ? :P
  #4
  2015-11-04 21:26
  #3 Ifs så kanske det var v1 av detta headset
  SENASTE ARTIKLAR