LOGIN
SENASTE NYHETER
KRÖNIKA: NYTT SPEL? NEJ TACK!
Det är med sorgen i hjärtat jag säger att det som än gång var nytt och stort är på väg att störtas. Dess fiende är någonting mer avancerat som har växt sig starkt genom åren och nu är redo att ta över tronen. Det jag pratar om är såklart 1.6 och dess rival Source. Många av oss har kämpat oss igenom 1.6 och alla har vi haft en dröm om att bli proffs, vissa lyckas, andra inte. Nu är storhetstiden över för att ersättas av någonting som för många av oss är obekant. Vi kan jämföra det med bytet mellan 1.5 och 1.6, vi sa samma saker då som vi säger nu. Ett nytt spel, Nej tack, jag håller mig gärna till det gamla!

Det är många som säger som jag, då Source är ett FPS krävande spel, det är många som kommer att få uppgradera sin hårdvara för att klarar det nya spelet. Det är även en hel del som lägger ner just för att de inte har råd att skaffa ny hårdvara. Visst, 1.6 kommer att finnas kvar ett tag till men när majoriteten byter spel så kommer alla 1.6 servrar att läggas ner eller ersättas med Source-servrar. Nyhetssidorna kommer att förändras då nyhetsflödet måste följa det populäraste spelet. När alla eliter byter till Source blir 1.6 är ett minne blott. 1.6 kommer att bli någonting som man spelade förr i tiden som hade dålig grafik och en hemsk spelkänsla, dålig hitbox och kass rekyl.

Detta är någonting som redan nu sker i full fart. När nyheten kom att ”The one and only” HeatoN konverterade till Source, så var det många som gapade stort. Det gör inte saken bättre då NiP är och alltid har varit en av världens mest framgångsrika klaner tillsammans med SK. Sen kom nästa stora bakslag, WSVG läggs ner, då fick jag en chock, det kändes som en kalldusch mitt i vintern. WSVG har varit någonting stort med prakt och respekt, över en natt finns de inte längre och den enda framtida 1.6 tävlingen för eliterna är CPL då vinnaren av 1.6 turneringen kommer att få spela Source, just ett bra vis att övergå till det nya spelet.

Vad är nu detta? Vinnaren av CPL 1.6 kommer att möta vinnaren i Source turneringen, det betyder att en oerfaren Source spelare kommer att få spela mot någon som kanske redan har spelat Source i ett år. Jag kan nästan sträcka mig så långt att det är som att en Sims2 spelare skulle få gibba Quake3 mot en ledande elit. Chansen för Sims2 spelaren att vinna är ungefär lika stor som att hitta en nål i en höstack. Jag tycker att det är dålig stil av CPL då just de som spelar i 1.6 turneringen är de som har hållit sig fast vid det gamla goda spelet och stått på sig när det vart tal om att byta.

Det har varit mycket prat om det nya CS som kommer att lanseras inom en snar framtid, närmare bestämt Promod. Kommer det att bli samma sak som nu? Folket vänjer sig vid Source och sedan släpps Promod, ska det ta lika lång tid för det att bli stort som det tog för Source? Kommer vi ännu en gång att få köpa en ny dator eftersom att grafiken är den bästa som har skådats på en evighet? Det är just dessa funderingar jag har då jag snart vet att jag själv kommer att lägga 1.6 på hyllan och gå till närmaste spelbutik och köpa Counter-Strike Source. Det är just vad jag tycker är så hemskt. När de ledande eliterna i 1.6 byter spel, måste vi då också byta just för att det andra inte duger längre? Bara för att det duger på CPL och ESWC så kanske det inte duger hemma i ett vanligt datarum. Varför blir det då så?

När 1.6 kom så var det en hel del fördomar gentemot spelet, många ville ha kvar 1.5 och tyckte om det som det var. Men nej, det byttes spel och nu spelar vi alla 1.6 även om vi avskydde det när det var nytt. Men vad har vi för val egentligen? Sluta spela eller köpa det nya spelet för att lära sig någonting nytt. Nej säger jag till nya spel, jag säger nej till Source och Promod, låt oss fortsätta älska gamla goda 1.6.

KOMMENTARER
#1
2008-02-07 18:15
Det har varit mycket prat om det nya CS som kommer att lanseras inom en snar framtid, närmare bestämt Promod. Kommer det att bli samma sak som nu? Folket vänjer sig vid Source och sedan släpps Promod, ska det ta lika lång tid för det att bli stort som det tog för Source? Kommer vi ännu en gång att få köpa en ny dator eftersom att grafiken är den bästa som har skådats på en evighet?

Hm bara så du vet :) Är promod inte lika krävande som Source.
Och det ska vara fixat så att det blir grafiken mellan Source och 1.6. Inte värkligt som Crysis alltså bättre än source.

Cs kommer bli mycket mycket bättre om Promod kommer ut och fixas dom saker de har sakt.
#2
2008-02-08 19:04
promod är ju ute..
#3
2008-02-29 13:59
"Grafiken är den bästa som skådats..."
Haha, visst. Den är föråldrad och ful, riktigt ful.
SENASTE ARTIKLAR