LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION: ROG SHEATH
De kommande veckorna är det dags att ta en titt på vad ASUS har ett erbjuda när det kommer till musmattor. Först ut blir stora, eller jag ska kanske säga gigantiska ROG Sheath.


Finesser och specifikationer
* Optimerad för mjukt glid
* Stora dimensioner för all din spelutrustning
* Halkfri ROG-röd gummibas
* Hållbara antifrans-sömmar

* 900 x 440 x 3 mm
* 695 g

ROG Sheath - Design, byggkvalitet och finesser
Med sina 900 x 440 x 3 mm så är ROG Sheath helt klart den största musmattan jag personligen skådat. Det är en så kallad deskpad som tar upp större delen av skrivbordet och och där man placerar både mus och tangentbord på musmattan, alternativt sin laptop om man sitter med en sådan.Musmattan är helsvart med en stor snygg och ROG röd logo som täcker hela högra sidan. Det sitter också har en mindre ROG logo i det nedre vänstra hörnet. Mattan har sydda kanter som motverkar fransning för bättre hållbarhet och komfort. Undersidan består utav en halffri gummibas även den ROG röd.Hela mattan inger en känsla utav hög kvalitet och ASUS har faktiskt utsatt musmattan för ett par stresstester, däribland ett musglidaravstånd på mer än 250 km och man har även exponerat mattan för extrema temperaturer i upp till 57 timmar, på -30°C samt +60°C.ROG Sheath - Användning
Uppackningen skedde snabbt och enkelt. Mattan levereras hoprullad men jag hade inga som helst problem att rulla ut den och den satt slät och fin på bordet direkt förutom ett enstaka hörn som jag ställde en Cola flaska på en stund. Lite gummilukt fanns, men som försvann ganska snabbt.Själv klarar nog inte min arm riktigt av att testa att dra musen 250 km över mattan, men jag har under ett par dagar spelat med den och jag gillar den skarpt. Det är underbart glid med den mjuka vävda ytan och man hamnar såklart aldrig utanför den massiva mattan - inte ens vid extremt stora rörelser med 0.1 i sensitivitet (överdriver för dramatisk effekt). Jag känner att jag har bra kontroll över både mus och aim.Jag måste också säga att det är rätt skönt att ha en musmatta under tangentbordet och kunna vila min vänstra vrist mot den mjuka ytan istället för det hårda skrivbordet. Tangentbordet sitter också rätt bra utan att flytta runt på musmattan.

Jag utförde ett snabbt spill-test där jag hällde lite vatten i ena hörnet och mattan suger åt sig vattnet. Är man således ute efter en matta som står emot spill så håll utkik efter vår nästkommande recension - ROG Scabbard!ROG Sheath - Slutsats
ROG Sheath är enligt min åsikt en premium musmatta. Vid först anblick tänker man kanske,vad ska jag med en sådan stor matta till? Men nu efter ett par dagar så vill jag inte gå tillbaka till en normal stor matta. Musmattan har allt jag önskar. Storlek, kvalitet, hållbarhet, halkfri botten, bra glid och kontroll över mina rörelser.

Priset då? Just nu går den få tag på runt 300 kronor enligt prisjakt, vilket måste ses som billigt med tanke på hur mycket musmatta man får.
Fördelar
 • Storleken
 • Designen
 • Kvalitet
 • Glid och kontroll
 • Halkfri botten
 • Priset
 • Nackdelar
 • Ej spill-resistent
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  Det finns inga kommentarer ännu :(
  SENASTE ARTIKLAR