LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION: ROG SCABBARD
Nu är det dags att ta en titt på nästa ASUS musmatta och denna gång är det ROG Scabbard som likt föregående ROG Sheath också en heltäckande deskpad.

Finesser och specifikationer
* Extended gaming mouse pad offers a large surface for mouse movement, and extra space for gaming gear
* Splash-proof and durable Cordura® Lite fabric
* Glow-in-the dark ROG Scabbard lettering
* Non-slip ‘ROG red’ rubber base
* Anti-fray stitched edges

* 900 x 400 x 2 mm
* 525 g

ROG Scabbard - Design och finesser
ROG Scabbard var likt Sheath lätt att packa upp och rulla ut utan några skavanker. Denna musmatta är något mindre då den mäter 900 x 400 x 2 mm jämfört med Sheath som är 900 x 440 x 3 mm. Tangentbord, mus eller laptop får plats utan några hinder.ROG Scabbard är en helsvart musmatta med en röd ROG logo uppe i vänster hörn samt namnet "ROG Scabbard" uppe i högra hörnet i ett material som lyser grönt i mörker. Dock tycks den kräva ordentligt med ljus innan texten klarar av att lysa klart och tydligt då min vanliga taklampa och ljuset från skärmen inte räcker till riktigt. Överlag känns designen stilren men kanske lite tråkig.Ytan är gjord utav materialet Cordura som är väldigt slittåligt som används bland annat inom militären och utomhus atleter. Det tål både vätska och annat smuts som lätt kan torkas/tvättas bort.

Likt Sheath har även denna matta sydda kanter som motverkar fransning för bättre hållbarhet och komfort. Undersidan har en halkfri gummibas i en stark röd ROG färg.ROG Scabbard - Användning
Scabbard har ett väldigt bra glid och den stora ytan vilket borde tillfredsställa vilken gamer som helst. Under den tid jag använd musmattan så har jag inte stött på några som helst problem, den presterar som man kan förvänta sig utav en gaming-musmatta. Det vill säga bra.

ROG Scabbard - Slutsats
ROG Scabbard är likt ROG Sheath, också en premium matta som håller god kvalitet och fungerar väldigt bra, fast med en lite tråkig design. Den har likt Sheath alla viktiga boxar ikryssade. Bra Storlek, kvalitet, hållbarhet, halkfri botten och mycket bra glid.

Priset skiljer sig då Scabbard kostar i nuläget 445 kronor jämfört med Sheath som endast kostar 299 kronor. Samtidigt måste jag säga att 445 kronor för en musmatta i denna klass och storlek är helt okej medan Sheath då i sin tur blir en riktigt bra deal med sitt pris!
Fördelar
 • Storleken
 • Kvaliteten
 • Glidet och kontrollen
 • Halkfri botten
 • spill-resistent
 • Sydda kanter
 • Nackdelar
 • Lite tråkig design
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2018-09-07 04:34
  Jag har testat de flesta av de populära "XXL"-musmattorna. Har missat typ Corsair MX300 och någon Razor-modell.

  Efter att ha testat så många grunderligt så måste jag säga att Scabbard nyligen blev/är/var är min favorit! Det är den jag ger 9,0/10,00 medan de andra får 7,5-8,5/10,00.

  Först det negativa: den är 90cm bred och 40cm djup. 40cm på djupet är oftast ok, men nu har ASUS av okänd anledning skrivit på en text i övre högra hörn. Det är av typen som märks av i materialet, vilket i mina ögon förstör och minskar användbara ytan. Det är säkert 5-6cm som för mig personligen blir som en oanvändbar list och jag känner av det med främst ringfingret, men även lillfingret. Störande tycker jag.

  Det bra: allt annat i princip! Det som skiljer den från många andra XXL-mattor är att den har en något hårdare lite plastigare yta som gör att känsla i form av glid och extra precision. Detta är efter kanske 5-6 veckors användning, hoppas att ytan håller med tiden. Och jag tror att jag ska vända musmattan 180 grader för att slippa texten jag stör mig på hehe.

  En väldigt bra musmatta, håller tummarna för att den håller ytan! =)

  //Tommy F
  SENASTE ARTIKLAR