LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION: XTRFY GP2 XXL
Inledning
Xtrfy hoppar på tåget mot den nya musmattestandarden och lanserar därför Xtrfy GP2 XXL. Från och med nu så kan man inte längre skylla på "slut på musmatta" när man dör i avgörande situationer.
Xtrfy tar det nu steget längre med en musmatta som är hela 1.2 meter lång!
The XXL version of the GP2 covers your entire desk and is a perfect fit for 120 x 60 cm tables. Tie your whole gaming station together with this full-desk pad and never run out of mousepad space again.

The textile-weave of the GP2 provides super-precise mouse tracking for both laser and optical mice. The edges are stitched for long-lasting durability, while the non-slip rubber base keeps the mousepad in place.
- Xtrfy.com

Specifikationer:
Material: Tyg
Bas: "Icke-glidande" gummi
Kanter: Stickade
Storlek: XXL (1200 x 600 x 3 mm)


Unboxing
Det blir lite speciellt när man kommer hem med ett paket som är 120cm högt, samtidigt som man vet att det är en musmatta.. Det var inte så många år sedan som musmattorna bara var ett par decimeter stora.

Musmattan kommer i ett vanligt fyrkantigt Xtrfypaket, brandat med Ninjas in Pyjamas logotyper. På ena sidan ser vi storlekarna som sträcker sig ifrån 320x270 till 1200x600mm.
Öppnar vi musmattan så ser vi en ihoprullad musmatta med ett plastskydd, denna är både för att skydda ytan samt underlättar paketeringen. Tillsammans med musmattan så kommer det med ett par "Ninjas in Pyjamas x Xtrfy" stickers.Första intryck och design
Till skillnad ifrån ett flertal andra märken så luktar inte denna musmattan så extremt när man öppnar paketet, den vill gärna rulla ut sig och det är inga problem att få musmattan att lägga sig platt på skrivbordet.
Musmattan kommer i ett par olika designer, i detta fallet så har vi den helsvarta som endast pryds av en Xtrfy logga som vanligt i nedre högra hörnet.

Förutom Heatons hardpad så kommer alla Xtrfy's musmattor med sydda kanter, denna musmatta är inget undantag. I detta fallet har man gjort den sydda den mindre tätt ihop om man jämför med XTP1-L4. Den är fortfarande lika tjock och bred.

Något som skiljer sig de olika musmattorna åt är att denna matta har en yta av tyg, medan de andra känns mer åt silkeshållet. Detta kan möjligtvis påverkas av hur mycket tryck musmattan har, och i vårt fall med BrutalCS mattan så har vi tryck till stor del av musmattan, medan GP2 XXL endast har Xtrfyloggan tryckt nere i hörnet.

På GP2 XXL trycks även Xtrfyloggan i efterhand på musmattan, något som skapar en mycket liten "utbuckning" på musmattan. Det är inget som jag personligen märker av iomed att jag aldrig spelar på den delen av musmattan.
Kör du musen över trycket så känner du att det finns där, men det finns ingen chans att musen skulle fastna i trycket.
Detta känns som en grej som kanske kan fixas i framtiden.Vi får inte heller glömma att det finns en estetisk vinst i detta, vi behöver inte längre se en musmatta som täcker en mindre del av bordet. Nu täcks hela bordet av musmattan och den är anpassad efter vanliga kontorsborden ifrån Ikea.
Förutsatt att du har något som tynger ned musmattan, din skärm som exempel så behöver man inte oroa sig för att mattan sakta ska glida ur position, den sitter bra med hjälp av gummiytan.

Användning
På musmattan står just nu en skärm, en router, en gateway för Philips Hue, en laptop och ett headset som skräpar i hörnet. Utöver det så har jag självklart plats för tangentbordet och musen, även fast allt detta står på musmattan så har jag mer plats nu än vad jag hade tidigare med XTP1-L4 som har storleken 460 x 400 mm.

Denna mattan är tunnare än andra mattor, något som i sin tur innebär att musen glider mer fritt på musmattan. Detta må låta bra, men i många fall så gillar jag när musen arbetar sig in i musmattan, på så sätt kan jag garantera att den inte råkar glida iväg när man exempelvis står och peakar med en AWP.
I slutändan så handlar det om att lära känna det nya underlaget.Slutsats
Stora musmattor har sedan tidigare funnits på marknaden, men det är ingenting som riktigt slagit ut. Xtrfy har en stark marknad och kan mycket väl lyckas att sätta en ny standard för musmattor. Jag gillar denna musmatta så jag ser endast positivt på det.
Xtrfy är inte först med detta, däremot hittar jag inget etablerat märke som släppt en XXL variant på 1.2 meters bredd. De andra XXL musmattor som går att hitta håller sig runt 900mm (0.9 meter) i bredd.

Hur ser LAN'are på denna då?
Skulle jag åka iväg på LAN idag så skulle jag nog välja någon av mina andra musmattor, det är inte en optimal musmatta att resa med. Den är inte tillräckligt stor för att få plats med två gamers, skulle den däremot vara 2 meter så kan jag absolut se mer fördelar att släpa med den, men det finns garanterat lika många nackdelar i sådana fall.

Att skapa en sådan här stor musmatta är ju en bedrift i sig själv, men det är inte mycket mer än en större musmatta. Det finns inte mycket synliga detaljer på en musmatta, konceptet har ju vart densamme i alla år.
När man går ifrån att ha samtliga tryck inbrända i tyget till att trycka det ovanpå tyget så blir jag dock lite besviken.

En XTP1 musmatta kostar runt 300kr i skrivande stund, att XXL då kostar runt 450kr är helt godkänt. Jag tycker att det är ett rättvist pris med tanke på hur extra komplicerat det bör vara ifrån produktionsfas & leverans, om man skulle jämföra med en normalstor musmatta, och om man ska vara ärlig så är jag rätt såld på detta konceptet, det blir nog endast stora musmattor för mig framöver!

Xtrfy GP2 XXL kan införskaffas hos Prisjakt för 449 kr i skrivande stund.
Fördelar
 • Storleken
 • Sitter bra i bordet
 • Vecklar ut sig direkt
 • Nackdelar
 • Logotypen är inte inbränd i tyget
 • Lite för tunn för min smak
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  Det finns inga kommentarer ännu :(
  SENASTE ARTIKLAR