LOGIN
SENASTE NYHETER
INTERVJU MED JAEGARN
Spel information:
CS-upplösning: 640*480
CS Sens: 2.8
Vsync: off
Storlek på crosshair: large
Favoritvapen: AWP
Favoritpistol: usp
Favorit spelare: f0rest/tentpole
Favorit klan: Attax

Dator information:
CPU: intel dual core
Graphic card: random
Motherboard: random
Memory: 1024
Disc: 80gb
Screen : Fujitsu siemens 19
Headset: Sennheiser pc165
Mouse-pad: QPAD UC
Skatez: QPAD skatez
Mouse: 1.1 SE
Keyboard: Logitech media keyboardIntervju med JAEGARN

Hejsan JAEGARN! Hur såg den gångna sommaren ut? Har du fått ut tillräckligt mycket fritid, isåfall berätta och definiera ditt sätt att se på fritid.
- Tjena, Jorå har varit ute och rest runt i landet, samt utlandet då jag varit på tävlingar både i Frankrike samt Spanien och med polarna på Grekland, så sommarn
har varit kanon helt klart.

Hos oss på BrutalCS finns det många läsare, det är inte säkert att alla känner till dig. Skulle du kunna ta och berätta för oss vem JAEGARN egentligen är?
- Bakom nicket så heter jag Fredrik Andersson, snart 21 år och spelar för tillfället Counter-strike för E-sport organisationen Eyeballers. Förutom att spela så tränar jag aktivt med fotboll och på gym och hänger med polarna så mycket man hinner med.

Hur fungerar kärlekslivet när man är en progamer? Finns det tid för sånt eller tar spelandet upp för mycket tid? På tio personer, hur många utav dem tror du är singlar, en statistikgissning alltså.
- Vet inte hur det funkar för andra, men det funkar bra för mig iaf, men 4/10 får väl vara en slumpgissning.

Hur kom du på ditt nick? Och vad tänkte du när du bestämde dig för att börja använda det nicket?
- Jag var alltid killen som tog tag i saker när jag var liten, drog igång lekar och jagade runt folk på skolgården och i fotbollslaget så var jag en farlig anfallare som hade galet bra målsnitt, så det blev rätt naturligt från allt bus då man var liten, till anfallspossitonen i laget att jag började kallas för jaegarn som jag nu också nickar i cs.

Alla har vi våra bakgrunder till starten på ens CS-karriär. Hur såg din ut? Hur kom CS till i din värld?
- Testade spelet för första gången på ett garagelan tillsamans med bröderna och sen fastnade man väl bara helt enkelt.

Alla har vi våra fritidsintressen, vilka är dina och vad gör du om dagarna när du inte spelar/tränar.
- Tränar, umgås med polarna och reser galet mycket.

Ser du ditt CS-spelande som ett yrke eller bara som ett tidsfördriv, kanske rent utav ett beroende?
- HAHA, hade det varit ett tidsfördriv så hade jag nog aldrig spelat, men får väl säga att det är en blandning mellan hobby och yrke.

Många som tänker på JAEGARN kopplar ju ofta dig direkt till Begrip. Så hur känns det att lämna gamla kära Begrip för Eyeballers?
- Kändes som en naturlig flytt, även om jag spelade för organisationen nästan ett år tillsamans med Individ som coach, så var det endå behövligt för att kunna komma ett snäpp längre i karriären och ha möjligheten att resa och få lön för spelandet.

Skulle du kunna berätta lite mer om Eyeballers, organisationsvalet, varför just denna linan samt vilka dem är och kanske vad de har för roller in-game.
- Samma line som vi hade i slutskedet av Begrip minus GeT_RiGhT. Själv är jag CL i laget som är lite allt i allo, Rwa är ny som in-game och resten fakkar bara ur helt enkelt!

Hur ser en helt vanlig dag ut för dig och ditt lag?
- Under praccdagar så lirar vi lite induviduellt innan vi sätter igång, sedan är det spel från 18-23 innan man kollar på serier och slaggar. Under dagarna försöker man väl hålla igång fysiskt så man är fit både in-game men också så att huvet sitter på plats så man inte blir slö.

Vart är du och eyeballers organisations samt laget någonstans om ett år om du får spekulera lite?
- Ställ den frågan till vilket lag som helst bland eliten så får du nog samma svar. Men det är klart vi sattsar mot att bli bäst, och framförallt vinna turneringarna och kvalen hemma i sverige.

Nu när HeatoN blivit General manager för stockholmslaget, tror du det finns en chans att prospelare i Sverige byter över till Source på grund utav det?
- Det kommer inte bli några sådana byten förens Source har monopol på alla tävlingar, men jag hoppas på att Pro-mode lyckas för det vore trevligt med lite variation faktiskt.

Som vi alla vet så tar Promod god tid på sig att bli lanserat, många buggar att fixa och ingen beta finns ännu. Dock har det ryktats om att CSP ska göra en release någon gång i september. Har du tankar på att gå från 1.6 till CSP och isåfall vad är dina förväntningar?
- Absolut, dom snackar ju mycket om att det är spelet som kommer ena 1.6 och Source och jag hoppas verkligen på det. För det vore skönt att slippa allt snack om e-sportens framtid och verkligen ena scenen istället för att jobba åt olika håll som 1.6 och Source gör nu.

På större evenemang så kan man se progamers sitta och spela wow/dota etcetera när det finns tid över. Har du något annat spel som intresserar dig än Counter-Strike?
-Hehe, ne faktiskt inte. Dock gillade jag ET:QW som släpptes nu, så det blir nog att testlira det på något café snart.

Om du sitter hemma och lever din vardag, vill spela för roandesyfte. Vad spelar du och vad föredrar du då?
- Då spelar jag nattcuper eller gathers på olika randombanor som de_chateau, de_storm eller något. Skönt med variation och sköna spelare också, då trivs man!

Hur ser din meritlista ut? Vilka är dom största organisationerna du spelat för. Och vilken är den bästa enligt dig själv? Vilken organisation är drömmen?
- mYm, Begrip, Team9 samt EYE som jag lirar för nu väger väl tyngs. Men jag gjorde väl en boom att lämna mYm en gång i tiden, vilket jag faktiskt ångrar. En jäkligt lyckad organisation som pumpar in pengar och som har lyfts upp av sina warcfraft3 spelare till himmlen. Men det känns gött att lira för Eyeballers, alla som är inblandade delar ju mina egna framtidsvisioner så det är gött.

Om du spelar public, vart spela du då? Har du någonsin spelat på någon av våra BrutalCS servrar?
- Tyvärr inte. Lirar aldrig public faktiskt, blir bara csdm, mixar, gathers eller cuper som ovanstående. Men jag får väl passa på och testa någon gång snart.

Om du realnickar under en vanlig mix? Vad får du för respons då? Är det många som tror att du fakenickar?
- Ingen tror på mig, det är därför jag är den hemliga GI.JOE!

Vad gör du om 10 år? Spelar du fortfarande datorspel eller är du framgångsrik inom något annat? Du kanske är gift och har barn?
- Vem vet, Kommer nog vara allt som du radat upp förhoppningsvis!

Hur ser framtiden ut inom E-sporten enligt dig? Kommer den att läggas ned eller kommer den att fortsätta växa successivt?
- Den kommer att växa sig större, men vi kommer alltid ha våra hinder att tampas mot på vägen, som tex internet-café frågan som kommit ut nu, Varför ska man behöva betala extra för att hålla café datorer stående? Det är sådant som hindrar våran utveckling tyvärr. Men jag hoppas på en förändring och att media rycker tag i sina kameror och verkligen försöker ge oss gamers en chans. Cs har ju som spel funnits i snart 10 år, bara det visar ju hur stabilt ett spel kan vara.

Vad är det absolut pinsammaste som har hänt dig under din CS karriär? Och för att inte göra det allt för genant så vill vi gärna veta det absolut bästa som hänt dig med.
- Pinsamaste var nog när jag av glädje välte en skärm på ett lan i norge! Anledning var att threat gjorde en äckligt snygg eco-runda och jag blev lite väg glad över det.. Skärmen landade på Switchen och vårat nätverk dog. GG!
Bästa minnet är väl delat på när vi slog fnatic på SHG, och vann mot NiP för att ta oss till ESWC i Paris. Det är därför man lirar cs, för att få uppleva den känslan man har efter sådana matcher.

Vilken är det bästa lan-evenemanget i Sverige? Och vad är det som är just bra med det? Och vilket är det bästa om du får välja vilket LAN du vill, det vill säga inte bara i Sverige.
- Nostra Lanet RZ, är sveriges bästa lan. Det är väl också det enda som verkligen haft en stabil CS-tävlingsturnering genom counter-strike åren, då andra events verkligen strulat till det. Så rendevouz blir det nog om en månad också. Hoppas Sverige får fram mer lan med den kallibern fast med större prispengar, då hade det verkligen varit kalas!


Några snabba frågor:

Vilken är den absolut bästa spelaren enligt dig?
- f0rest och tentpole

TFT eller CRT?
- CRT

Aggressiv eller passiv spelstil?
- Passiv (Deffensiv spelare) Med rutinerad Aggro stil!

Vilken är den jobbigaste banan respektive roligaste?
- Train kan vara väldigt ojämn, och jobbig därav. Nuke älskar jag, den är snabb!

Bästa kvinnliga spelaren respektive klanen?
- Tough one, vill inte bli hatad här! men jag tycker alla i EYE skjuter hårt. Så det får bli det laget också.

Favorit musmattan och musen?
- QPAD UC samt 1.1 SE

Då får vi från BrutalCS skänka dig ett tack för att du tog dig tiden hos oss och önska dig lycka till i Eyeballers, sista ordet är ditt.
- Jag skulle vilja tacka EYE, samt våra sponsorer QPAD, Excellence servers, Sennheiser och EHT.NU

KOMMENTARER
#1
2008-03-06 22:06
Niice niice :D
SENASTE ARTIKLAR