LOGIN
SENASTE NYHETER
INTERVJU MED SHERIFFEN
Snart firar BrutalCS 3 år och nu lagom till släppet av den nya sidan valde jag att ta ett stryptag om pappa SheriffeN för att få hans syn på saker och ting och kanske lite till.

Intervjun:

Tjena Tobbe, de flesta här på communityt känner igen dig endast via ditt nick. Vem är du egentligen och vad gör du hela dagarna förutom det vi kunde få reda på genom att läsa din profil på den gamla sidan d.v.s. köra rullstol och klappa katter?

-Tittut på er! Jag heter då Tobbe och är 28 år. Bor med min sambo Anna i Malmö.
Uppväxt här men har bott bland annat i Stockholm och Göteborg. Jag jobbar som transportledare på ett åkeri i Malmö, det innebär att jag dirigerar lastbilar och chaufförerna, ser till så att allt går rätt till. :)

Med nicket SheriffeN är det väl föga oväntat att Dual Berettas är de mest använda vapnen i din vapenarsenal. Men hur kom det sig att du fastnade för just CS och har du alltid varit en flummig datornnörd?

-Haha, det här med CS är faktiskt en ren slump kan jag säga. Innan var jag inte direkt intresserad av datorer alls. Jag var hemma hos en kompis som satt och lirade CS när jag kom, på Dust2 kommer jag ihåg, och jag tänkte: "Vilket skitspel"... Men så testade jag själv några veckor senare och var helt fast.
Sen följde det ett par år av hårt spelande. Det var tider det. :)
Duals e ju bara så sköna och sen ser man stilig ut när man springer med dem.

Så länge jag känt dig har du alltid på något sätt suttit och tryckt på en 100mbit-lina men varifrån fick du idén att sätta upp en CS-server?

-Jadu, det här med servrar väcktes precis när 1.6 introducerades, då bodde jag i en lägenhet som kunde leverera 100/100 och då ville jag, som så många andra, testa på det här med admin. Det verkade kul. :)
Precis i den vevan var det någon på FB som sökte lina att ha en server på och det var så det började. På den tiden hette servern CSKC och blev snabbt riktigt populär. Eftersom jag satt på en snabb lina satte jag upp en server. Och på den vägen är det.

Jag kommer själv ihåg att jag spelade på din server redan i början av 2004 och det var ju inte svårt att missa vem den mest omogne på servern var vid denna tidpunkt. Men så småningom skapade du BrutalCS även om det till en början var i en rätt liten skala. Det enda jag själv egentligen minns från den första sidan är ditt krypin med bilden på dig lutandes mot ett räcke. Hur kom det sig att du fick tanken att starta upp ett helt nytt community och vilka var dina framtidsvisioner?

-Omogen? Vem? Jag? :P
Hmm, alltså det var just det här med CS-servrar som fick mig att starta upp BrutalCS. Jag kommer ihåg att det var det här med AmxMod som fick mig att skriva guider. Det enda jag hittade som hjälpte mig med AmxMod var halvfärdiga guider på engelska som man fick gissa hälften av vad dom menade. Så mig veterligen var BrutalCS den första svenska sidan som verkligen tagit tag i det och har support. Jag hade ingen tanke på att det skulle bli så stort, men glad e jag för det. :)
Sen har det bara vuxit av bara farten... Mer ska det bli, det lovar jag.


Det krävs ju verkligen mycket kärlek till spelet för att bygga upp ett community och med tiden och framförallt din hjälp växte sig BrutalCS hyfsat stort och fick en hel del uppmärksamhet kanske mest p.g.a. sina serverguider. Men du skötte ju inte hela communityt ensam utan det fanns ju redan då några eldsjälar varav vissa tyvärr inte är aktiva idag. Kan du berätta lite om denna tid och vilka som varit till mest stöd för dig?

-Jag minns inte allt detta :/ så vi skippar gärna denna frågan i intervjun


Din kärleksrelation med CS fick sig dock en törn när du för ett drygt år sedan inledde en otrohetsaffär med konkurrenten BF2. Vilka var huvudorsakerna till detta klavertramp och varför valde du att springa gråtandes tillbaka till din själsfrände?

-Haha, ja det vettifan vad som hände där, gick väl och ramlade någonstans. :P
Nää, men jag var så jäkla trött på fuskare och whine, det fanns inte i BF2. Jag tröttnade faktiskt på BF2 när mina drivrutiner till joysticken försvann vid en ominstallation av windows och jag har fortfarande inte hittat dom och inte heller fått rätt på det så nu skiter jag i BF2, haha...

Men även efter du började spela CS igen så märktes det att du inte hade tid att lägga lika mycket jobb på BrutalCS som förr. En ny tjattrande admin gjorde sitt intåg på communityt efter en hel del tjat tog han sig även in i de allra heligaste av finrum även om jag till en början behandlade honom med en ”viss” skepsis. Den jag talar om är självklart Ejziponken. Hur hade BrutalCS sett ut idag om inte Ejziponken hade börjat dra ett stort lass?

-Hade inte den klåparen kommit in hade vi förmodligen vart ännu längre fram, hahaha....
Nä men seriöst så tror jag faktiskt att BrutalCS inte hade funnits mer om Ejziponken inte hade vart en datanörd utan liv. :D
Tack vare honom, och givetvis alla andra aktiva admins, så finns detta kvar och kommer så förbli ett bra tag till utan problem!


Efter drygt 1½ år av förseningar (om det ens räcker) är den nya sidan äntligen här. Vad tycker du om den och vad tror du den kommer att bidra med förutom att den är extremt mycket snyggare än den förra?

-Ja det här med förseningen av sidan har många orsaker, den främsta är att det faktiskt har funnits ett par versioner som ingen sett. Dessa har kasserats så det är inte lönt att fråga. ;)
Sen gav kodaren upp och vi fick leta upp en ny som har gjort ett riktigt bra jobb. Den har blivit mycket bra och den erbjuder många nya funktioner. Tanken är att den ska sköta sig själv lite mer än innan vad gäller support, FAQ har blivit ordentligt uppdaterad samt guiderna har fått en upplyftning. Allt för att det ska bli enklare. Nya guider har också skrivits, en del av dom jäkligt efterlängtare. :)

Om vi ser tillbaka på de tre åren som har gått kunde du ens i din vildaste fantasi tro att BrutalCS skulle kunna växa sig såhär pass stort?

-Haha, nää faktiskt inte... Fast det har tagit enormt mycket av min tid att fixa till det, fast givetvis med hjälp från olika personer. För att inte tala om pengar! Lätt värt det. :)

Hur ser dina planer ut för framtiden både dina personliga och de du har för BrutalCS? Hur tror du det kommer att se ut om ett år?

-Eftersom jag satsar ganska mycket på mitt jobb blir mitt engagemang för BrutalCS lidande men jag har väldigt duktiga medarbetare. :)
BrutalCS utvecklas ändå väldigt mycket och planer finns, som vanligt kommer jag inte att avslöja dem :)
Om 1 år eller nåt så ska ni se att BrutalCS har väldigt mycket mer att erbjuda enbart på ett gratis medlemskap. Det finns stora planer.
Det är där sverok kommer in och hjälper till och därför är det till mycket hjälp att ni skriver in korrekta uppgifter när ni registrerar er. På det viset får BCS bidrag och kan utvecklas.


Nu kommer några kortsvarsfrågor som kan vara av intresse: (eller inte)

Hur många gånger har du beträtt marken till datornördarnas Mecka? (d.v.s. Elmiahallen i Jönköping där Dreamhack tar plats två gånger per år, InfraReds anm.)
-Hmm, jag har varit där tre gånger och jag gillar det!

Kommer vi att kunna se dig på sommarens upplaga av Dreamhack?
-Ja, det kommer troligtvis att bli så, det beror lite på hur jag jobbar men jag kommer definitivt hälsa på i vilket fall som helst.

Minns du av vilken anledning jag togs med i båten för snart två år sedan?
-Njää, har lurat en del på det men du tjatade väl och jag tröttnade. :P

Har du någon gång startat om statsen för att känna på hur det känns att ligga etta?
-"Nää" :)


Sista ordet är ditt:

-BrutalCS har nu funnits i över 3 år och det har växt enormt mycket, jag vill tacka alla medarbetare och medlemmar, de som finns kvar och de som lämnat, hade det inte vart för er så hade det vart nerlagt förlänge sedan, ungefär i tiden när BF2 gjorde intåg... hehe..
Vi kommer att utvecklas ännu mer! Och jag hoppas ni vill vara med på den resan

Pussar!

Intervjun gjord av InfraRed
KOMMENTARER
#1
2010-08-22 20:52
Nice!
SENASTE ARTIKLAR