LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION STEELSERIES IKARI
Ända sedan Steelseries släppte sitt pressmeddelande om den nya musen Ikari har jag varit sugen på att köpa den. När jag väl sparat ihop lite kosing beställde jag den. Nu när jag äntligen fått hem den nya musen tänkte jag recensera den.



Ikari är tillverkad för gamers, rättare sagt pro-gamers, detta märks tydligt framförallt på förpackningen då det med stora bokstäver står just ”Pro gaming”. En hel del välkända lag världen över har varit med och sagt sitt i skapandet av Ikari som till exempel compLexity, mousesports, SK och NoA. Detta höjer självklart förhoppningarna, kanske har jag precis inhandlat den perfekta musen?
Utöver detta finns det inte särskilt mycket som höjer på ögonbrynet när det gäller förpackningen.

Specifikationer
Namn: Ikari
Läsare: Optiksk
Knappar: 5
Skrollhjul: Ja
Sladd: 2 meter
Acceleration: 15 G
USB-uppdateringsfrekvens: 1000 Hz
Bilder per sekund: 6500

Tillbehör:
1st installations skiva
1st installations guide
1st Steelseries klistermärke
1st "reklamblad" för andra Steelseries produkter


Design
Musens design känns inte nyskapande, snarare en blandning mellan IE 3.0 och Mx518. Kanske ett smart drag från Steelseries då de två mössen är bland de mest uppskattade någonsin bland gamers. Detta bidrar till att Ikari passar åtminstone mina händer perfekt.



Ytan på musen består av två olika typer av plast. Upptill är det hal "lack plast" och runtom är det mjukare plast, nästan gummiliknande så man får ett stadigt grepp om den. Den har två tumknappar som har både bra storlek och känslighet, de är även bra placerade på musen. Likaså de två ordinarie knapparna som sitter uppe på musen fungerar bra. Fötterna på musen består av svart teflon så den glider lätt på underlaget.



Skrollhjulet känns väldigt stabil, men tyvärr är den lite tunn för min smak. Skrollen som finns på exempelvis Razer's DeathAdder är betydligt bredare. Användningen av Skrollen känns väldigt behagligt trotts att den är smal, och den är inte för lätt att Skrolla med och inte för tung heller, så man kan använda den i spel, exempelvis så hoppar jag på "skroll ner" i CS 1.6 och plockar upp "Smoke grenade" med "skroll upp". skrollen kan man även trycka in som på de flesta mössen idag, dock gick det lite för trögt för min smak.



Den optiska läsaren kan läsa av upp till 3.5 millimeter ovanför musmattan vilket jag anser vara en nackdel. Men eftersom de flesta mössen har denna egenskap så är man rätt van vid detta. Varianten med laser läser endast av ca 1.8 millimeter ovanför musmattan.



Programvaran
Programvaran i sig är inget speciellt alls, den enda inställningen du kan göra på den optiska musen är att ställa in vilken CPI det ska vara på LOW och HIGH, men å andra sidan så behövs det inte så mycket mer enligt mig. Om man jämför Steelseries mjukvara med Razer's så ser man att i razer's mjukvara finns det alldeles för många inställningsmöjligheter, som till exempel inställningar för känslighet på Y och X axeln var för sig.





Slutsats
Jag gillar min Ikari mycket mer än min DeathAdder, mestadels på grund av att handen sitter så perfekt och man behöver inte anstränga handen alls när man spelar. Upplever det som om jag har bättre precision med Ikari än vad jag haft med någon annan mus. Jag har inte hunnit spela fler spel än Counter-Strike 1.6/source och Oblivion och i de spelen har musen fungerat utomordentligt. Att musen sedan körs i 1000 MHZ märks tydligt på responsen när man spelar om man jämför med 125 som är standard. Jag kan inte annat än rekommendera musen till er som funderar på att införskaffa en ny mus!

Priset för musen ligger för tillfället mellan 350 - 400 SEK och finns att köpa hos Steelseries.com.

Steelseries Ikari kan köpas hos Maxfps.se för 299 kr.
Fördelar
  • Bra Grepp och formgivning
  • Inte för tung
  • Skrollhjul och knappar bortsett från smal scroll
  • Simpel och lättanvänd programvara
  • Nackdelar
  • Skrollhjulet känns lite för smal i mitt tycke
  • Damm och annat slinker lite väl lätt in i läsaren på undersidan av musen
  • BrutalCS betyg:

    KOMMENTARER
    #1
    2008-02-06 16:38
    Ser nice ut. Har tänkt på att köpa denna musen.
    #2
    2008-02-06 16:40
    Jag tror också jag ska skaffa denna, fast kanske ska testa laserversionen :O Jag är igentligen anti-lasermus-människa, men man måste ju ge det en chans :D

    Bra recension!
    #3
    2008-02-06 16:40
    Fint, hade faktiskt tänkt köpa en ikari.

    GJ!

    btw "köpa hos steelserie.com" är de inte steelseries?
    #4
    2008-02-06 16:42
    Ser ju ut att vara formad för vänsterhanden ovanifrån :p
    #5
    2008-02-06 16:45
    #4 haha sant :P man måste ju ha en skev högerhand om den ska passa? :E
    #6
    2008-02-06 16:48
    Det jag ser på musen är att som rackarungen säger att man inte behöver anstränga handen när man spelar, vilket jag gör med min nuvarande mus. Sen så tar mitt lillfinger alltid i musmattan vilket jag irriterar mig på. Men på ikari ser det ut som att det är ett stöd för just lillfingret :D
    #7
    2008-02-06 16:52
    japp, ringfingret ligger och vilar på en lite djupare skåra, sen så finns det en lite mindre längre ner för just lillfingret =)
    #8
    2008-02-06 16:57
    #7 nice, tror det blir en ikari snart :)

    Jag kom på att jag skulle kunna göra en kort recension av razer lachesis. Razer lachesis: Den är sämst 0/10 köp ej :D

    #2 du kommer inte gilla laserversionen, alla lasermöss är sjukt äckliga om man kört vanliga optiska möss i en längre tid :P. Håll dig till det du sa, anti-lasermus-människa :D
    #9
    2008-02-06 17:11
    lång och bra recension, men musen ser inte alls skön ut :/
    #10
    2008-02-06 17:28
    ser ju ut att vara för vänsterhänta. Sen förstår jag inte hur ni kan anstränga handen med en razer. Måste hålla den annorlunda än vad jag gör
    #11
    2008-02-06 18:10
    Cool mus :)
    #12
    2008-02-06 19:46
    Nice! Om jag inte hade köpt en MX518 för någon vecka sen så hade jag köpt denna :) Tänkte köpa den först, men det blev inte så
    #13
    2008-02-06 21:06
    #8 Det dåliga med laser har varit att de har svårt att läsa underlaget och har läst av ytan långt upp i luften. Dock så ska det vara fixat på denna musen (?) och då tror jag den fungerar bra :D Dessutom ska det gå att stänga av Freemove :D
    #14
    2008-02-06 23:18
    Låter riktigt nice! Tror jag har fastnat för den här musen nu, blir nog att köpa en!
    #15
    2008-02-07 20:27
    Nice mus, fast jag håller mig till min deathadder så länge ;)
    #16
    2008-02-09 15:20
    ush vikken ful mus:P
    #17
    2008-02-10 18:06
    Nice recension, men kmr aldrig byta ut min 3.0!! ^^
    #18
    2008-03-10 17:11
    Köpte precis denna musen, och har ni använt den kanske 10 minuter. Oroligt skön att använda! Är säker på att den är lika skön i spel, skall testa strax.

    Kan också säga att de där 1000Hz'en som Steelseries utlovar stämmer bra, och man får till och med ut lite till också! Kom upp i en peak på 1054Hz vid en snabb rörelse, och det är ju kanon :)

    http://www.brutalcs.nu/pictures/recensioner/ikari/ikari.jpg
    #19
    2008-03-27 07:18
    Bästa musen jag NÅGONSIN haft :D
    #20
    2008-04-19 21:23
    Haft musen ett par dagar nu. Hade MX518 innan och var jättenöjd med den. Men denna musen är en helt annan klass - och den sitter såååå otroligt skönt i handen!! Har för övrigt den optiska versionen och använder Qpad CT (rekommenderar den med)

    Det enda negativa med den optiska gentemot laserversionen är att inställningsmöjligheterna är mycket sämre. Jag skulle tex vilja ställa in min DPI på 660 och köra 1 sens i Counter-Strike.
    #21
    2008-06-27 21:47
    nice. . blir väll ngn sånn snart, är nöjd med min Zboard Reaper Gaming Mouse annars :D
    #22
    2008-06-28 20:47
    Funderar på en sådann ser smarrig ut.
    #23
    2008-07-26 22:54
    jag har då en likadan fast laser :)
    #24
    2008-07-30 20:56
    Finns På Jula För 400!!! DIRRRR
    #25
    2008-08-04 16:45
    Köpte en S&S Ikari optical.. gick dock sönder efter 2 veckor, suX
    #26
    2008-08-12 17:35
    Sköönaste musen jag någonsin haft. Har bara haft problem med den dock så därför får den en 4
    #27
    2008-08-14 00:59
    Jag hade en sådan förr. Men gillar inte formen.
    #28
    2008-09-10 19:49
    Den ser otrolig ut, måste skaffa den!
    #29
    2008-09-13 01:19
    Kommentaren har censurerats av en moderator.
    #30
    2008-12-28 04:19
    Har en sådan fast Laser, Om scrollen där e lika "liten" som du tycker så tkr jag att du har fel, för den e CP skön hela musen=) och ngn skit kmr inte under på lasern, det e typ "kanter" vid lasern.
    #31
    2009-01-03 20:41
    Har köpt den men den fungerar inte längre. Är det någon som vet varför?
    Den lyser bara via en USB.
    #32
    2009-06-16 15:56
    jag hae en fast den har börjat strula redan efter ngra månader genom att helt plötsligt antingen stanna helt lr få extrem hög sensity, men jag rekomenderar den ändå :)
    #33
    2009-08-13 19:39
    Har en sån köpte förra året funkar doc bra
    #34
    2010-01-05 21:15
    Nice funderar på en sån eller Xai. Vad tycker ni?
    #35
    2011-01-12 20:08
    Jag köpte en sådan fast laser:) Fick hem den idag, hel nöjd! Glad att jag lyssnade på min kompis som har en likadan som mig:D
    Passar min hand perfekt:)
    #36
    2012-01-02 23:31
    Optisk eller Laser, vad är bäst? :confused:
    #37
    2012-04-25 20:11
    Märker ni som har ikari optical av att mouse1 är sjukt mycket enklare att klicka än mouse2?
    SENASTE ARTIKLAR