LOGIN
SENASTE NYHETER
INTERVJU MED SPARKLE
[sida=Intervju med Sparkle]
Spel information:
CS-upplösning: 1024
CS Sens: 1.7
Vsync: Av
Storlek på crosshair: cl_crosshairscale 2300

Dator information:
Processor: Intel Core Duo E6850
Grafikkort: Geforce 8800GT
Moderkord: Asus P5N32-E
Minne: 2GB
Hårddisk: 500GB
Skärm: Viewsonic VX922
Headset: Sennheiser PC166
Musmatta: Qpad CT
Mus: Explorer 3.0
Skatez: Nope
Tangentbord: Logitech Internet 350

Favoriter:
Vapen: AWP
Spelare: Red’
Klan: Stockholm Magnetik
Drink: lättöl 
Låt: Cloudchaser – Aerodynamic (Alphazone remix)
Grupp: Westlife !!!!
Spel: Counter-strike: Source
Bil: Audi R8
Sport: Fotboll
Person: Derren Brown
Sajt: www.stockholmmagnetik.com

Hejsan Sparkle! Hoppas du haft en lugn och mysig vinter! Har du hittat på något skoj under denna mörka vinterperiod?
-Tja! Jorå nog har det vart lugnt och mysigt. Har faktiskt inte gjort speciellt mycke förutom att ta det lugnt hemma med nära och kära. Kollat på film stundtals me polare också.


BrutalCS är mestadels inriktade på 1.6, och med det sagt så kanske inte alla våra medlemmar vet vem du är. Har du lust att berätta för oss vem du är?
- Nej faktiskt inte.  Men om jag måste så heter jag Fredrik Jurek och är 21 år. Bor i Stockholm och började med Source i somras då min gode vän Red’ började med det. Hans nystartade lag hade problem med en av sina spelare så han tyckte att jag kunde testa och det funkade fint. Innan det så spelade jag 1.6, började när 1.6 kom ut tillsammans med Steam så jag är inte nån oldschooler direkt.

Vad gör du annars när du inte sitter och spelar Source? Hur ser ditt kärleksliv ut nu när du är en progamer? Räcker tiden till eller är esporten din stora kärlek?
-Haha nej tiden räcker knappt till! Jag menar i början var det roligt att tjejer stod utanför fönstret varje dag och ropade men efter ett tag blir det rätt segt. Nu vet dom dock vilken tid praccandet startar så dom brukar lugna ner sig då. Men jag menar det är ingen dans på rosor direkt. Skämt åsido så ere klart man har tid för en flickvän med detta jobb men just nu har jag ingen sådan så det problemet finns inte för mig. 

Vi har alla varit nybörjare någon gång inom spelet. Hur kommer det sig att du började spela och vad är ditt recept för framgång?
-Som jag sa tidigare så ramla jag in i Sourcescenen på ett bananskal och hade en hel del tur. Jag kom ju direkt in i europatoppen i och med att jag börja spela med Red’s lag så jag fick spela mot bra motstånd direkt och vande mig därför rätt snabbt. Recept för framgång vet jag inte riktigt, kanske skulle vara att alltid tänka efter direkt efter att man dött. Varför dog jag? Vad kunde jag gjort annorlunda för att ha haft övertaget eller åtminstone en bättre chans att klara mig i just den situationen? Många slänger bara ur sig nån svordom när dom dör och tänker inte mer på d, det är i mitt tycke inte ett speciellt bra sätt om målet är att utvecklas och bli en bättre spelare.

Runt om i världen finns det en hel del lag i både 1.6 och Source. Många av dessa tar sig aldrig till toppnivå. Min fråga är då, vad tror du är anledningen att många semieliter och vanliga spelare fastnar på samma nivå och inte lyckas utvecklas mer?
-Hmm svår fråga. Kan ju bara svara på hur jag kände när jag spelade 1.6 och det är väl att det krävs nog en del tur att komma in i toppskiktet. Eliten är som en egen liten bubbla som kan vara rätt svår att ta sig in i. Bästa sättet är väl nog att åka på nått LAN och prestera där andra bra lag deltar.

En del kan tycka att det är riktigt tråkigt att spela samma spel år efter år. Har du några erfarenheter på hög nivå inom något annat spel än Counter-Strike?
-Faktiskt inte, jag började med datorspel rätt sent jämfört me dom flesta som spelade redan när dom var 12-13 år. Jag spelade mest TVspel vid den åldern och visste inte alls mycket om multiplayerspel då.

[sida=Andra sidan]
Som pro-gamer reser man runt i världen och möter lag från olika kontinenter. Har du någon speciell upplevelse du kan dela med dig av?
-Det skulle väl isåfall vara när vi åkte till Los Angeles för att spela World Finals i CGS. Jag har bara varit på några få andra evenemang runt om i världen så World Finals är ju definitivt nummer 1 för mig. Att få bo i fina lägenheter med sina teammates i 3 veckor precis vid stranden i Los Angeles är inte helt fel.

Nu när vi ändå är på resande fot. Hur är det att utforska världen genom olika evenemang? Finns det något land där de tar hand om sina esport gäster bättre än andra länder?
-Njae jag har inte upplevt nå större skillnader, det skulle väl än en gång vara LA där de verkligen fixade allt åt oss. Kan tänka mig att Korea är ungefär likadant för spelare men där har jag dock aldrig varit.

Det är många 1.6 spelare som valt att inte gå över till Source och antyder på att det är misslyckade 1.6 spelare som går över, vad har du att säga om den saken? Hur tänkte du när du bytte och vad var det som gjorde att du gick över? Vilka fördelar ser du med Source jämfört med 1.6?
- Jo d e väl så de flesta 1.6are säger. Jag har väl inte så mycket att säga egentligen, får stå för dom då. Jag bytte till Source eftersom att jag inte hade nått riktigt lag att lira med vid tillfället utan lirade mest bara med kompisar i mixar. Och sedan så såg man ju CGS borta vid horisonten och det var ju CGS man siktade på självklart. Hade inte CGS haft Source i sin lista över spel så hade jag förmodligen aldrig börjat med Source. Lät rätt lockande att få chansen att resa världen runt och ha en stabil inkomst på att spela spel.

Det fanns planer inom CPL att utse de bästa Counter-Strike laget och därigenom låta Source och 1.6 mötas i en final. Hur tror du att CS 1.6 klaner som SK skulle stå mot er i Source och skulle ni ha någon chans i 1.6?
-Hehe jaa du. SK spelar 1.6 och gör det riktigt bra. Vi spelar Source och gör det riktigt bra. Om jag själv skulle tippa på hur det skulle gå i en sån match så skulle det nog vara att dom kör över oss i 1.6 och vice versa i Source.

Några dagar sedan släppe CSpromod.com information angånde sin kommande uppdatering. Snart är spelet så pass färdigt så att man kan spela det. Har du testat på Promod och vad är i så fall dina tankar om denna nya mod?
- Har aldrig spelat Promod. Kommer ihåg när första publicversionen kom ut men jag orkade aldrig ta mig tid att testa.

Hur lång tid tror du det tar innan 1.6 dör ut och kommer det vara Source, CSpromod eller kommer det vara något annat som tar över? Du får spekulera fritt i frågan.
-Så länge det finns turneringar i 1.6 så lär det ju inte dö ut. Svårt att svara på hur länge det håller, kan ju hålla på hur länge som helst så länge folk gillar att spela spelet och det finns ett intresse. Finns intresse så finns även sponsorer och turneringar. Kanske blir så att promod blir det spel som tar över efter 1.6, beror ju helt på hur bra det blir och ifall folk gillar det. Själv hoppas jag ju såklart på Source eftersom att jag själv spelar det. :D

Superligan CGS låter i mina öron som något stort, pampigt och professionellt. Hur är det egentligen att spela CGS och är det bra anordnat?
- Det är som du beskriver det, stort, pampigt och professionellt. Dagen efter att vi blev draftade hade vi ett möte med personal som jobbar för CGS och de berättade vad som gällde och vad som skulle ske kommande månader. Allt sköttes väldigt professionellt och de tog hand om allt åt oss inför och under vistelsen i Los Angeles.

Hur kändes det under draften innan ni visste hur det skulle bli för er? Och hur kändes det att lämna EYE för Stockholm Magnetik?
-Det var riktigt nervöst kan jag säga. Vi kom till LANcentret där allt skulle utspela sig och visste att vi var tvungna att prestera för att bli valda. De klara favoriterna till att draftas var ju NoA (nu Berlin) och Fnatic. Så vi körde på det vi hade och vann tillslut hela turneringen då vi slog Fnatic i finalen. Sedan följde draft vilket var en riktigt nervös upplevelse. Vi hade ju spelat bra under hela vistelsen och vi visste att det såg bra ut för oss på pappret i och med att vi som lag bara hade spelat tillsammans ca 1 vecka innan vi åkte iväg. Och när sedan Emil valde oss först av alla spel så var man ju riktigt glad. :D

Hur känns det nu inför kommande draften? Tror du att du själv blir draftat av Heaton?
-Det känns bra. Inget är ju säkert än med vilka som blir draftade tills nästa säsong men förhoppningsvis kan man visa att man är värd en plats till nästa säsong.

Chansen finns att ni fem som spelat ihop er inte alls får spela med varandra, hur känns det systemet?
- Det känns ju lite konstigt att det verkar bli individuell draft för Sourcelirare. Men samtidigt tror jag ändå att de europeiska GMsen har rätt bra koll på spelare så tror inte det ska bli nå större problem. Time will tell. 

Du är inte den enda som spelar i Stockholm Magnetik, och våra medlemmar vill antagligen veta lite mer om dina medspelare också. Skulle du kunna vara så snäll och berätta lite om dessa grabbar för oss?
-
Red`: Vår stratcaller. En av de smartare spelare man spelat med som har mycke kunskap om cs allmänt, vare sig det är 1.6 eller Source.
HaZ: En kille som skjuter stenhårt och även han har mycke kunskap om spelet. Har varit med i Sourcescenen från första början så han kan ett och annat.
NightMan: Nightman är en sån spelare som man väldigt lätt kan teama med. Han hakar på om man får nån idé mitt i en runda vilket kan underlätta än om man var tvungen att gå iväg på äventyr ensam.
Vizzion: Riktigt skön kille utanför spelet, är lite som en psykolog.  Ingame är han en stabil riflespelare som sköter sitt.

Om vi skulle fråga dessa grabbar, vem är Sparkle? Vad tror du dem skulle svara då?
-Det får du fråga dom om. :D

Så här säger HaZ om Sparkle:
-Fredrik är en helskön pojke, ingame är väl hans största problem att missa med awpen. Håller alltid uppe humöret i laget och får en oftast att skratta vid helt fel tidpunkter.
[sida=Tredje sidan]

Hur är det att har vår allas legend, Emil ”HeatoN” Christensen som manager?
-Det är riktigt skönt. Kan utan tvekan säga att jag inte skulle vilja ha någon annan GM i hela CGS. Emil är riktigt rolig att umgås med och har samma humor som vi andra. När man umgås med han så garvar man bara hela tiden. Han är seriös då det behövs men samtidigt väldigt ”laid back” vilket är riktigt skönt. Skulle inte vara samma spelglädje om man hade nån sorts diktator till GM.

Hur ser schemat ut för Stockholm Magnetiks Source lag den närmaste tiden? Har ni något speciellt inbokat eller är det bara träning som gäller för er del? Hur ofta har ni ledigt från spelandet?
-Just nu har vi inte något inbokat, kanske hittar på nått att göra med laget så småningom. Senaste tiden har vi spelat söndag-torsdag men det är inget direkt krav. Vi har spelat så mycket av egen vilja för att vi vill finslipa sådant som behöver finslipas.

Delar ni upp er träning i aim, taktik, samarbete etc. På samma sätt som fotbollen har fysik, bollkontroll och spelförståelse.
-Njae inte riktigt. Vi praccar bara och har genomgångar då det behövs. Alla får stå för sin egen individuella träning, vare sig det är csdm, aimmaps eller mixar.

Många lag spenderar flera timmar om dagen på taktiker och praccar, har ni många inövade taktiker och brukar dessa fungera i spelet när det verkligen gäller?
-Vi har faktiskt inte speciellt många taktiker. Vi har en väldigt skicklig ingameledare så vi anpassar oss mest efter hur spelet spelas just den rundan. Hittar man nån svaghet så försöker man utnyttja det.

När man spelar matcher så kan det gå väldigt bra ibland, hur brukar ni hantera ett överläge som att ni t.ex leder med 7-0? Är det lätt att man blir avslappnad och börjar underskatta motståndet?
-Jo det kan väl hända men sånt håller inte vi på med. Vi är lika seriösa även fast vi leder med en massa rundor. Lika seriösa bara att folk köper shotgun och ska få frags på det viset, kniven är rätt omtyckt vapen också.

Lika lätt som det kan börja bra i en match kan det börja dåligt, hur tar man sig igen från ett lika stort underläge?
-Ja det är samma som när man leder, shotgun och kniv. Nää men då får man ta sig i kragen och komma på nått man kan utnyttja som andra laget inte hanterar väl.

Varje lag har sin Akilles’ häl när det gäller kartor, fnatic har det till exempel svårt på dust2. Vilken karta känner ni er svaga respektive starka på och varför är det så?
-Haha om jag ska va ärlig så vet jag faktiskt inte. Starka skulle väl isåfall vara inferno kanske. Svaga hmm, ska vi säga nuke?

Innan matcher kan man ibland få för sig att göra en del saker som man tror ska förbättra ens spel. Har du några speciella ritualer innan en match?
- Nää inte vad jag tänkt på, hmm jag blir nog bara allmänt tyst innan nån viktig match. Så var det i alla fall i LA. Antar att jag koncentrerar mig på vad jag ska göra i matchen och vad motståndarna kan tänkas göra för att få ihjäl mig. 

Många lag har sina rivaler som man inte vill förlora mot i officiella matcher. Har ert lag några rivaler? Vilka i så fall och varför just dem?
-Nää vi har inga rivaler tycker jag inte. Kanske skulle vara nuvarande Berlin som då hette NoA. Under draften så var det ju vi och dom som var de svenska lagen så man ville ju såklart inte missa att bli draftad medans de blev draftade. Men nu när båda lagen blev draftade så gick mycke av rivaliteten bort, i alla fall för mig.

Om vi tar och hoppar lite framåt i tiden vart tror du då att ni är år 2013? Spelar ni fortfarande tillsammans, har CS dött ut eller du kanske helt enkelt valt att lägga CS på hyllan och ta ett jobb, vad skulle du i sådana fall vilja jobba med?
-Jag har faktiskt inte den blekaste om vad jag gör om 5 år. Förhoppningsvis rik genom nån bra affär eller lottovinst. Man kan ju alltid hoppas.

Nu är det dags för sista frågan, som vi inte lyckades placera ut på något bra ställe i intervjun. Varför representerade du inte Sverige i Nations Cup mot Schweiz och vad tycker du om lagets insats?
- Jag var inte med eftersom att jag skulle på kryssning med ett par kompisar den fredagen då matchen spelades. Tycker det är lite sådär att schemalägga en match på en fredag då många gör annat på just fredagar. Jag har faktiskt inte sett matchen så kan inte säga så mycke. Vad jag hört så sköt dock Schweiz hårdare än våra spelare, hårt nog för att vinna matchen. 

Då tackar vi på BrutalCS för pratstunden och önskar dig och ditt lag all lycka i framtiden, sista ordet är ditt!
- Vill bara dra snabb shoutout till mina lagkamrater, Stockholm Magnetik och Emil! Besök gärna vår hemsida på www.stockholmmagnetik.com Tack!


Bildkälla: www.stockholmmagnetik.com

Extra tack till Ejziponken och Stressless som hjälpt till med frågorna och bildplaceringen. :P

KOMMENTARER
#1
2008-02-23 23:11
Nice
Komplett intervju :P
#2
2008-02-23 23:12
grymma frågor ^^ :D
#3
2008-02-23 23:21
Tack själva!
#4
2008-02-23 23:28
Grymt bra skrivet!
#5
2008-02-23 23:30
#4 Läste du verkligen allt? ;)
#6
2008-02-23 23:33
Sött.
#7
2008-02-23 23:42
"Har du lust att berätta för oss vem du är?
- Nej faktiskt inte. "

höhö, nice :)
#8
2008-02-24 01:09
Bra frågor ;D
#9
2008-02-24 01:23
riktigt nice intervju!!
#10
2008-02-24 01:43
Gj
#11
2008-02-24 01:52
asså....... utan att skämmas fedde
#12
2008-02-24 02:11
Trevligt med en intervju som handlar om annat än 1.6 :)

Bra jobbat michaela, ejz och stressless!
#13
2008-02-24 02:41
Haha, tackar alla

Hoppas att alla tar sig tid att läsa alla 3 "sidor". Tycker själv att det var en intressant intervju. Bra svar & bra frågor =)
#14
2008-02-24 02:42
Bra intervju!
#15
2008-02-24 04:35
najs :)
#16
2008-02-24 12:47
Äntligen lite sourceinriktning.

Trevlig intervju
#17
2008-02-24 13:20
Bra intervju..
#18
2008-02-24 18:27
Bra skrivet :)
#19
2008-02-24 22:49
har samma skrivbord som han :]
#20
2008-02-29 16:02
Tackar! ;D *tar åt mig all ära* lolz
#21
2008-04-20 00:38
haha
#22
2008-04-27 01:07
Gött med finger i näsan:D
#23
2008-05-27 21:44
en av sourcescenens bästa awpare!
#24
2008-06-22 01:31
Kommentaren har censurerats av en moderator.
#25
2008-07-12 19:55
haha noob orka spela source
#26
2008-08-05 03:05
rofl :;D sås ftw
#27
2008-09-22 19:08
Men självklart får han spela Source om han vill :>

Det är personlig smak.
SENASTE ARTIKLAR