LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION RAZER LYCOSA
Vad är det som är svart och har en massa blåa lysdioder? Självklart är det en Razerprodukt jag pratar om! Närmare bestämt ett tangentbord döpt efter en spindelart som på svenska heter vargspindel, ute i handeln går tangentbordet dock under namnet Lycosa Gaming Keyboard.



Tangentbordet lanserades runt julen 2007 och har därför funnits ute en längre period på marknaden. Razer lockar denna gång med ”halkfria” tangenter vilket kanske passar utmärkt om man sitter och gibbar i sommarvärmen.



Specifikationer

• Keytop with non-slip rubber finish
• Backlight illumination with WASD cluster lighting option
• Fully-programmable keys with macro capability
• Gaming cluster with anti-ghosting capability
• Slim keycap structure with Hyperesponse™ technology
• TouchPanel™ easy access media keys
• Gaming mode option for deactivation of the Windows key
• 10 customizable software profiles with on-the-fly switching
• 1000Hz Ultrapolling™ / 1ms response time
• Earphone-out and microphone-in jacks
• Detachable wrist rest
• ne integrated USB extension port

Design och funktioner
Utseendemässigt är Lycosa som vi gamers hade sagt ”oldschool”, med detta menar jag att det ser ut som ett vanligt tangentbord utan en massa konstiga konstruktioner. Självklart har man slängt in lite finurliga finesser som till exempel ” TouchPanel” där du bland annat kan styra dina mediafunktioner (Play, pause, byta låt och stop). Man kan även via denna panel stänga av/sätta på det blåa bakgrundsljuset på knapparna. Utöver detta finns det inte allt för mycket funktioner – tack och lov för det, jag personligen har aldrig gillat att man lägger in funktioner som jag ändå aldrig använder. Tangentbordet har uttag för hörlurar, mikrofon samt en USB-port vilket är väldigt användbart.





Prestanda
Här kommer det första egentliga bristen med Lycosa. Tangentbordet har problem när man trycker ner flera tangenter samtidigt. Detta är inget ovanligt problem då flera andra tangentbord har samma problem. Enligt ett test på Sweclockers är det endast Razers Tarantula som klarar alla tester.



Slutsats
Lycosa är ett snyggt och slimmat tangentbord utan en massa onödiga funktioner som bara tar plats. Själva tangenterna är sköna speciellt med det gummi liknande materialet som hindrar svettiga glidningar. Jag sitter just nu med ett Tarantula-tangentbord och jag måste faktiskt säga att Tarantula är ett bättre köp, just pågrund av problemen med flera knapptryckningar samtidigt som Lycosa har. Priset går upp mot 799 kronor och är i mina ögon lite väl mycket för ett tangentbord. Är man intresserad av att köpa Lycosa kan man göra detta hos Maxfps.se .
Fördelar
  • Sköna antiglid-knappar
  • •Av och påslagbar belysning
  • Lagom antal snabbknappar
  • •Slimmad
  • Nackdelar
  • Problem med flera knapptryckningar samtidigt.
  • Dyr
  • BrutalCS betyg:

    KOMMENTARER
    #1
    2008-07-22 23:21
    Betyg ?
    #2
    2008-07-22 23:21
    snyggt t-bord
    #3
    2008-07-22 23:28
    7/10 står det
    #4
    2008-07-22 23:28
    #3 Nu ja :P
    #5
    2008-07-23 01:14
    har funderat länge på om jag ska köpa detta eller inte, men borde kanske ta mig en titt på tarantula.

    får se :) bra skrivet
    #6
    2008-07-23 16:31
    Ser ut att vara ett riktigt schysst tangentbord! Bra att piltangenterna är som dom ska.

    Har en fråga angående detta "gummi-liknande" materialet på knapparna, fastnar det inte skräp på dom och att de är svåra att göra rent?
    #7
    2008-07-23 20:20
    GJ ejz
    #8
    2008-07-27 21:08
    nice tbord som fan
    #9
    2008-07-27 21:41
    G11 ser ungefär likadant ut om man bortser från dem 12 knapparna i vänstra sidan, och att media-knapparna(?) ligger uppe i mitten...

    Plus att g11 är mycket billigare, men annars var den inte heller illa :)
    #10
    2008-07-28 01:31
    se najs ut kanske ska iköpas
    #11
    2008-07-28 01:53
    Ta gärna egna bilder och lägg upp

    bra recension för övrigt.
    #12
    2008-07-29 16:59
    Nice, får säga att det påminner om Microsofts Reclusa, vilket jag har och är supernöjd.. ^^ Bra recension i övrigt... :>
    #13
    2008-08-06 18:36
    Snyggt
    #14
    2008-08-12 20:30
    har ett sånt :D
    #15
    2008-08-12 23:50
    Skall köpa mig ett nytt t-bord. Får se om jag köper denna.

    Snygg skrivet iallfall! (Y) ;)
    #16
    2008-08-14 12:20
    på era ressensioner skriver ni aldrig hur mkt de kostar ialafall nästan aldrig kan ni vara snälla o börja me de :)
    #17
    2008-08-15 17:20
    Hade givit den 10/10 i gullighet. XXDDD
    #18
    2008-08-16 16:03
    Dem flesta butikerna håller på sluta sälja det här tangentbordet samma är det hos oss inte direkt någon storslekade produkt.
    #19
    2008-09-10 18:03
    Jag tror dock de ligger runt 1200kr, döm mig inte fall jag har fel.
    #20
    2008-09-12 00:30
    min bror hade detta Tbord, gillar inte den alls.. knapparna känns slappa och osköna och färgen år grå/svart, inkopplingar för mic/hörlurar är inte bra... man hör ett svagt brus i lurarna och mic porten får micken att brusa.. :D

    mitt betyg an 1 dags användning: 3/10 =)
    #21
    2008-09-23 20:31
    skit nice 10/10
    #22
    2008-09-24 08:37
    bra skrivet ejzi :)
    #23
    2008-09-26 12:16
    Bra recension.
    #24
    2008-09-26 13:51
    har testat detta på Dreamhack :) mycket skönt tangentbord, har funderat på och köpa det fast har bytt massa delar i datorn så det blev inget :P
    #25
    2008-10-14 15:27
    Vad kostar det :DD?
    #26
    2008-10-17 22:46
    Kan man köpa den via BrutalCS ? isåfall hur mycket kostar det?
    #27
    2008-11-23 18:34
    nån som vet vad det kostar ?
    #28
    2008-12-04 21:57
    739 kr på maxfps :)
    #29
    2008-12-11 10:53
    Kanske blir något liknande efter jul, blir ny mus och tangentbord i alla fall :)
    #30
    2009-01-02 14:29
    Henke__92 det står i recensionen om du läser hela :o

    Haha glömde säga, bra recension:D
    #31
    2009-02-09 16:58
    Nice. har bra mus men tangentbord behöver jag :D
    #32
    2009-02-24 22:04
    haha har de tengentbordet de e as nice :P tutsh kanppar så man kan ställa in ljud o gör så bara W A D S lyser o så alla lyser o så inga lyser ja e hel nörja me de :P men roccat kone musen suger fan kuk hade 3 st sånna som gick sönder alla så vart lite missnöjd me de men nu har ja en razer deathadder
    #33
    2009-03-10 00:18
    har mirror versonen,
    as nice ^^
    #34
    2009-04-05 19:31
    #26 nej det går inte att köpa det via brutalcs.

    #27 849:- på maxfps - http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=1258
    #35
    2009-05-11 15:46
    jag föredrar mirror verisonen, har den <3 grymt skönt
    #36
    2009-06-09 16:17
    jag har det ;) sjukt bra och skönt
    #37
    2009-06-22 14:55
    hahaha Det har jag... bästa tangentbordet jag haft faktiskt . 10/10
    #38
    2009-06-29 18:48
    den äger. har den hemma framför mig kan nog säga bättre än dom flesta.
    #39
    2009-07-28 15:21
    Har ett sånt,älskar det!!!!! köp värt!!
    #40
    2010-12-05 12:52
    Har det med,ett riktigt bra tangentbord:)

    Gillar bara inte touch screenen lite seg ibland men lätt värt priset :D
    #41
    2010-12-11 15:23
    #37 Håller med!! Skriver på det just nu... Helt underbart :) Skulle inte byta ut det de närmaste åren :D :) :D :) :D :)
    (Köpte det asbilligt på Teknik magasinet. 549kr)
    #42
    2011-01-04 23:49
    Har själv detta t-bort och tycker bland det bästa. :D
    #43
    2011-02-24 23:39
    Det är verkligen ett hel skönt tbord! Dock går den lilla touch paden uppe i högra hörnet sönder kanske lätt.. :/ som tur är har det inte stört mig 1 secund att den varit trasig då man helt enkelt egentligen inte behöver använde den över hvud taget nästan :)
    #44
    2011-03-31 17:22
    touchen suger på på den där lilla plattan till höger den byter alltid låt automatiskt när man lyssnar på musik. :angry:
    #45
    2011-05-17 23:06
    rätt många som klagat på att knapparna inte funkar och sånt :P

    funderar om jag verkligen ska köpa lycosa eller arctosa
    #46
    2011-08-18 16:39
    har haft lycosa i över ett år utan problem, rekommenderar denna.
    #47
    2011-10-02 02:05
    suger :D
    SENASTE ARTIKLAR