LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION RAZER GOLIATHUS
Nu är det dags för ännu en recension! Denna gång är det Razer Goliathus som vi ska ta en närmare titt på. Goliathus är en musmatta som redan finns ute i handeln och det finns två versioner av denna matta. Den första går under namnet Speed och den andra Control. De båda varianterna finns i tre olika storlekar – medium, large och XL. Jag kommer nu att recensera speed-versionen i medium storlek.



Första intryck
Musmattan levererades ihoprullad i en liten Razer kartong. Efter en närmare titt på kartongen såg man att det fanns tre citat från tre pro-spelare. En av dessa är den svenska fnatic-spelaren Patrik ”carn” Sättermon.

”To reap the rewards of keen reflexes it is essential to have gear that can keep up with your movements. The Razer Goliathus speed edition`s incredible speed, silky smooth glide and accurate tracking guarantee that your mouse cursor will always respond as quickly as you react.”

Som vanligt lyckas Razer öka mina förhoppningar genom reklamtexten på kartongen. Nu hoppas jag att mattan lever upp till den högklassiga beskrivningen.



Design
När jag väl tagit ut mattan ur kartongen känner jag genast en ganska stark doft att plast/gummi. Mattan är helsvart och i högerhörn ser vi Razers logotyp och tvärs över mattan i vänsterhörn ser vi namnet på musmattan, Golatihus. Jag får direkt intrycket av att musmattan håller hög kvalitet. Medium-mattan är 355x254 mm stor och 4 mm tjock. Storleken ska jag inte orda om så mycket då det helt klart är en smaksak och mattan finns som tidigare nämnt i fler storlekar, men enligt mig desto större desto bättre.

Undersidan av mattan är utav gummi, och som vanligt är det ett slags gummi som passar alla ytor och som får mattan att inte glida runt. Ytan på ovansidan av mattan är av högklassigt fibermaterial. Dock får jag intrycket av att kanterna kommer slitas med tiden så man tillslut nästan kommer kunna dra av hela första lagret på musmattan, detta problem har jag upplevt på många andra musmattor. Detta är något tiden får utvisa.






Användning:
Eftersom ytan är så pass slät så har musen relativt låg friktion och musen glider då väldigt bra. Samtidigt känner jag att jag har full kontroll över musen och precisionen är total. Musen klarar av snabba musdrag väldigt bra i både Windowsmiljö och i Counter-Strike.



Slutsats:
Razer Golatihus Speed är en musmatta som fungerar alldeles utmärkt för alla gamers, även de kräsna. Man har lyckats få fram lagom låg friktion och lagom mycket krontroll. Tyvärr fick jag en medium-size-matta som är för liten för min spelstil, men utan att tveka så köper jag mig nog en large så fort det är dags att inhandla en ny musmatta. Mattan är dessutom väldigt billig, runt 160 kr för denna storlek. Angående den starka gummi lutkten så försvinner den efter ett par timmars användande.
Fördelar
  • Flera storlekar
  • Bra glid
  • Bra kontroll
  • Billig
  • Känslan av hög kvalitet
  • Bra grepp mot underlaget
  • Nackdelar
  • Stark doft av gummi i början
  • Kanterna slits efter en tids användning
  • BrutalCS betyg:

    KOMMENTARER
    #1
    2008-10-18 17:28
    Kanon-recension, blir lite sugen på att testa den jag med, kanske blir vid nästa musmattsköp :)
    #2
    2008-10-18 18:31
    -Kanterna slits efter en tids användning

    Det vet du inte, du bara gissar! =DDD
    #3
    2008-10-18 20:43
    Första intryck
    Musen levererades ihoprullad i en liten Razer kartong.

    ett litet fel men annars bra =)

    (musmattan inte musen:P)
    #4
    2008-10-18 21:07
    #3 ah, tack :P
    #5
    2008-10-18 21:37
    Ejziponken goes handlarN^

    Ännu en fin recension :)

    Denna ska man nog kolla lite extra på :)
    #6
    2008-10-18 22:11
    Ska ta mig en titt på denna, ser bra ut. Blir nog en XL.
    #7
    2008-10-19 04:25
    denna ser intressant ut, min nuvarande matta fungerar inte så bra till min nya mus. får se om vad det blir för inköp :)

    bra recension!
    #8
    2008-10-19 08:00
    jag skulle nog aldrig köpa mig en Razer matta igen.. :S

    1. som skrivet så slits kanterna och dom börjar tråda sig. detta sker inom 2 veckors användning.

    2. musmattan tappar den låga friktionen fort, FÖR fort.

    3. färgen på mattan blir gråare och gråare.

    såhär var det med Razer mantis speed och frictron (tror den hette så)
    #9
    2008-10-19 21:06
    Bra Guide!

    Tror det bilr en sån för min del! :)
    #10
    2008-10-20 17:36
    nice recension! grymt att bcs har börjat recenserat många produkter ;D
    #11
    2008-10-21 12:19
    jag föredrar hårda musmattor, men för de som gillar mjuka låter denna inte helt fel
    #12
    2008-10-24 18:13
    ännu en bra recension
    Någon som spelar med denna musmatta och en deathadder, och vet om det funkar bra ?
    #13
    2008-11-15 21:09
    har haft denna musmattan ett tag nu, rättare sagt ganska länge.
    den har fortfarande sitt flyt i sig.
    skön musmatta, sitter på XL så det är perfekt :)
    glider på bra, har speed xl.
    dock en jobbig nackdel är då att det jävligt snabbt fastnar skit på den, om du har en katt som gärna vill gosa mycket med dig vid datorn är det bara suecide mot musmattan. Fastnar jävligt lätt, dock lätt att ta bort också.

    toppen musmatta;)
    #14
    2008-11-27 16:06
    vad kostar den ?
    #15
    2008-12-03 20:14
    Jag har en sån där.
    Riktigt skön matta, speciellt första veckorna.
    En liten nackdel är att det fastnar skit lätt på den, typ.. damm, katthår.
    vad som helst, väldigt lätt.
    kanterna slits även ut lite.
    tappar glid efter ett tag, dock glider det mycket ändå. tappar lite.
    speed edition har jag.
    7/10 för mej.
    #16
    2008-12-28 20:28
    har denna i XL den är grymm med en deathadder!
    #17
    2009-01-05 18:17
    Hur kan gummidoften vara nåt negativt? :)
    Det indikerar fräschet och kvalite!! Som en nyköpt bunden bok i hög klass! :D
    #18
    2009-01-24 11:52
    haha gummidoften är ju bara najs säger som #17. sen tror jag att alla musmattor slits på kanterna Oo

    kan den konkurrera ut qpad ct?
    #19
    2009-01-30 19:16
    Använder själv denna musmattan. Klart ett bra köp jag gjorde (Y)
    #20
    2009-02-12 01:12
    Kör själv med control-versionen och har inte märkt av några nackdelar, förutom det en del nämner. Den blir skitig! Tycker hur som helst att den konkurrerar ut Qpad med hästlängder då deras mattor VERKLIGEN tappar glidet asfort! Har haft min goliathusl i flera månader och det glider fortfarande på lika bra som när den var nyköpt :) Skönaste tygmattan jag har kört med iallafall!

    Bra recension btw!
    #21
    2009-07-02 23:47
    ja har en :D
    #22
    2009-07-09 19:29
    m2
    #23
    2009-07-19 16:59
    va kostar den? :)
    #24
    2009-08-01 14:49
    i got 1 :D
    #25
    2009-08-23 00:20
    detta blir nog min första razer produkt :D
    #26
    2009-09-02 19:57
    dem e skitbra, ja har en dock kanterna slits lätt ja!
    #27
    2009-09-02 20:19
    det va min första razer produkt :D
    #28
    2009-09-13 18:57
    Min polare har den..
    Skön, men det är som det står i recensionen kanterna slits och blir vassa efter en tids användning. Inte bekvämt om man inte har en långärmad tröja på sig. :)
    #29
    2009-09-14 10:12
    Sjukt skön musmatta :)
    #30
    2010-06-26 18:53
    Har en sådan fast Razer Goliathus Control istället för Speed.
    #31
    2011-01-24 14:44
    Jag har en Razer Goliathus jsut nu och jag tycker den är riktigt bra. Jag ger den 9/10.

    Jag hade en Razer tidigare, men på den så började kanterna slita sig och det blev massa trådar.
    SENASTE ARTIKLAR