LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION LOGITECH MX518

Jag satt och kollade igenom vårt arkiv med recensioner och insåg att vi inte har någon recension av en gammal goding, nämligen Logitech MX518 som jag själv sitter med i denna stund. MX518 har funnits i flera år, den har fått sig någon liten uppdatering och går nu under namnet ” Logitech MX518 Optical Gaming II”.



Funktioner och finesser:
• Prisbelönt optisk MX™-motor från Logitech®
• Känslighetsjustering under spelets gång (från 400 till 1800 dpi och tillbaka igen)
• Bildbearbtning på 5,8 megapixel/sek.
• Acceleration på upp till 15 G
• Utökat dataformat på 16 bitar ger stöd för såväl blixtsnabba rörelser som millimeterprecision
• Avancerad spelprogramvara med stöd för upp till fem anpassade inställningar, endast avsedd för spelmöss
• Extra glättade tassar för smidig, exakt avläsning.
• Bekvämt, skulpterat grepp så att man inte tappar taget när det verkligen hettar till.


Första intryck och design
Pja, mitt första intryck av musen skedde för flera år sedan och jag kan tyvärr inte minnas vad jag tyckte och tänkte då. Jag har haft flera upplagor av musen, minst fem stycken.

Logitech MX518 är tvåfärgad. Underdelen är svart och ytan där man har handen är silvrig/grå, vid första ögonkastet ser den bucklig ut på ytan, men självklart är det bara ögat som blir lurat.



Musen har totalt åtta knappar som man kan programmera lite hur man vill. De två standard knapparna, två viktiga sidoknappar, två knappar för att styra DPI, en knapp för att växa mellan program (alt+TAB) och sist men inte minst scrollen.

På undersidan sitter numera stora glides till skillnad från den äldre MX518 modellen där glidesen va (utan att överdriva) pyttesmå.



Användning
Vad ska man säga då om användningen? Jag personligen kör utan att installera drivrutinerna och det fungerar perfekt. Man har upp till 1800DPI vilket är standard och väldigt lagom för min smak. Man kan såklart använda drivrutinerna men Logitech har valt att spärra musen till 125HZ i mjukvaran och det gillas inte då jag själv absolut måste köra 500HZ på USB-porten.

Glidet är väldigt bra nu när man gjort glidesytorna större. Optiken hänger med som den ska och jag finner faktiskt inga fel hur jag än använder musen.

Det absolut bästa med musen är nog passformen. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det men "som handen i handsken" beskriver det ganska väl. Jag får ett väldigt bra grepp om musen, den är lätt och jag har full kontroll över samtliga rörelser jag gör med den.



Slutsats
Logitech MX518 är en otroligt bra mus på många sätt och vis. Även om den kanske känns antik så har jag personligen gång på gång alltid kommit tillbaka till musen - vi hör ihop helt enkelt. Mjukvaran är kanske inte den bästa, men använder man inte den så är det inget man lider utav.

Är ni fortfarande osäkra? Då kanske jag kan övertyga er genom att nämna att Gux, supereliten som spelat med fnatic och SK använder musen.

*Uppdatering:
Prediction - bra eller dåligt?
Först och främst, prediction är bara ett ord utav många som beskriver samma sak. Razer kallar det för "Drift Control", SteelSeries kallar det för "FreeMove" och andra kallar det för "Angle Snapping". Många möss har det, vissa möss kan stänga av det och andra inte.

Citat

"prediction är en vanlig förutsägelse mekanism i musens sensor som är utformad för att hjälpa användare att rita raka linjer vertikalt/horisontellt i grafiska applikationer. Sensorn försöker förutsäga när en rak linje håller på att dras och korrigerar alla rörelser som avviker från den raka linjen, i stället följa en användares exakta rörelser. Detta innebär en nedåtgående rörelse i 5 grader kan rättas till till en helt horisontell linje, vilket leder till att en spelare kan missa sitt mål när han aimar."


Både MX518 och G400 har prediction och det går inte att stänga av. Frågan är då om man gillar det eller inte och det är helt och hållet upp till var och en. Det är en smaksak. Personligen gillar jag det inte och jag tror faktiskt många gamers är inne på samma spår. Man vill helt enkelt aima själv utan att musen lägger sig i. Såg i Logitechs forum att många klagade på detta.

Logitech MX518 kan köpas hos Maxfps.se för 399 kr.
Fördelar
  • Grym passform
  • Bra glid och precision
  • Bra pris
  • Bra optik
  • Nackdelar
  • Mjukvaran
  • Går inte stänga av prediction
  • BrutalCS betyg:

    KOMMENTARER
    #1
    2010-04-19 18:35
    Det jobbigaste med MX518 är att man helt enkelt inte verkar få plats med ringfingret någonstans, utan den får stödja sig på kanten på något vis.. men annars är det den bästa musen efter Steelseries Ikari Optical! :)
    #2
    2010-04-19 18:35
    Tur man haft en sån ett tag då! :3
    #3
    2010-04-19 18:37
    Min gick sönder efter 1 dag, fick en ny och även den gick sönder efter 1 dag. Efter 20 möss och ett antal byten har jag bytt mus. -25/50 toasters
    #4
    2010-04-19 18:38
    #3 känns som det är användaren som är sönder - inte musen. :)
    #5
    2010-04-19 18:39
    HAR SUPERDUPERBÄSTABRADUNDER MÖSS NUN OCH DEN FUANAKR JETEBRA Jy
    #6
    2010-04-19 18:39
    Bästa musen 4ever
    #7
    2010-04-19 18:44
    (18:35:29) (+smizbert) jag har mx jag också :D
    #8
    2010-04-19 19:04
    Min höll i ca 4 år tills scrollen paja :D
    #9
    2010-04-19 19:08
    Haft en sån, uppgraderade mig precis till en ACE EDGE3200, min MX började glappa i sladden efter ~2 år
    #10
    2010-04-19 19:33
    har haft den modellen sen mx510 kom utt
    #11
    2010-04-19 19:37
    Den är galet bra ;)
    #12
    2010-04-19 20:12
    jag har haft MX 500 ,510 och har gamla versionen av 518 liggandes i mycket gått skick , fast är det bara fötterna som är skillnaden mellan nya versionen ?
    #13
    2010-04-19 20:21
    BÄSTA MUSEN!
    #14
    2010-04-19 22:24
    #12 Tror kanske att DPI kan skilja sig med..
    #15
    2010-04-20 12:49
    Skön mus för handen men jag har aldrig tänkt på att det är bucklor som det grå/svart ska föreställa :P Har ej ägt den.
    #16
    2010-04-20 14:40
    Kan man inte ha 500hz på den ? o,O
    #17
    2010-04-20 15:07
    #16 Jo om man inte kör deras nyaste mjukvara i win7. :)
    #18
    2010-04-20 15:43
    Jag visste inte att Gux lämnat SK?
    #19
    2010-04-20 17:32
    #18 haha :3
    #20
    2010-04-20 18:51
    Har haft min i cirka 5 år och den håller fortfarande.
    #21
    2010-04-20 20:03
    Samma som #20 haft min mus såååå länge och den är fortfarande som ny. Scrollen går aldrig sönder som den t.ex gör på IME3.0 och den hänger med precis som alla nyare möss gör. MX518 Is and will always be THE sh*t :)
    #22
    2010-04-20 20:25
    "Är ni fortfarande osäkra? Då kanske jag kan övertyga er genom att nämna att Gux, supereliten som spelat med fnatic och SK använder musen. :)"

    Har han bytt tillbaka till MX518 då han enligt SK-gaming.com och en bild på Fragbite visar att han kör med Steelseries Xai (http://www.fragbite.se/?imgID=26957).
    #23
    2010-04-20 21:08
    Jag använder oxå den, den e riktigt bra, å skön
    #24
    2010-04-20 23:49
    #22 Det är nog mest för att steelseries sponsrar dom. :P
    #25
    2010-04-21 11:39
    Förstår mig inte på musen, varför har den 3 glides?
    #26
    2010-04-21 14:30
    även kHRYSTAL använder en sådan.
    #27
    2010-04-21 16:00
    HeatoN använder även Mx518 :D!
    #28
    2010-04-21 18:02
    jag håller på välja vilken mus jag ska köpa och mx518 börjar bli ganska frestande :P fast jag måste se den irl först (:
    #29
    2010-04-22 18:52
    Bästa musen. Någonsin.
    #30
    2010-04-24 02:26
    Definitivt inte den bästa musen. Finns möss med bättre optik, bättre mjukvara och fler/bättre funktioner :) Sedan är formgivningen/greppet en personlig smaksak.

    Bra recension hur som helst!
    #31
    2010-04-24 17:58
    #30 Beror ju på hur man ser på saken. Den har alla funktioner jag någonsin kommer att behöva och då blir övriga funktioner bara onödigt vilket då ger minuspoäng.

    Fler funktioner, avancerad mjukvara och betyder bara att fler saker kan gå snett med musen. :)
    #32
    2010-04-24 18:45
    #31 finns ju möss som inte behöver mjukvara alls för att fungera, tex SS Ikari. Modernare sensor i den som ska klara snabbare rörelser osv. Så att säga att MX518 är "bäst" är fel. Den är bra, mycket bra - men långt ifrån bäst om man ser ur alla aspekter IMO. Har den själv, inte använt den på 3 år.
    #33
    2010-04-24 21:48
    den bästa musen har alltid kört med den så jävla skön !!
    #34
    2010-04-24 21:49
    finns ingen goare!<3
    #35
    2010-04-26 21:13
    Detta är ju gudarnas mus! :&#039;( blir ju tårögd! älskar den!
    #36
    2010-04-27 13:02
    vem fan bryr sigom HeatoN eller alla pros kör med Mx518 du blir intelika bra som dom om du köpe rmusen
    #37
    2010-05-03 18:42
    steelseries lkari optical mouse, bara 500spänn men grymt bra o skön :D
    #38
    2010-05-05 07:53
    om jag kan panga hs med den kan fan vem som helst! :)
    #39
    2010-05-05 13:15
    Han dock den musen byter gärna till en Qpad 5k
    #40
    2010-05-11 16:33
    Jag använder den också, grymt jävla bra!
    #41
    2010-05-31 15:59
    Den är skön men Razer Deathadder är skönare at me :P
    #42
    2010-06-17 15:42
    NE
    #43
    2010-06-22 22:52
    Eliganten för 300:-
    #44
    2010-07-23 14:20
    Hade i 1 år, sen blev scrollen ganska dålig.
    Nu använder man en Roccat Kone v2 :) samma grepp som på MXn
    Riktigt bra mus imo!
    #45
    2010-07-30 11:40
    deathaddern e pajj, blir en mx518! :D
    #46
    2010-08-02 03:45
    Riktigt bra recension! sitter själv med min mx518 och har haft den i cirka 7 månader nu. Hur bra som helst, har aldrig uppståt problem.
    En riktigt bra mus för ett riktigt bra pris helt enkelt!
    #47
    2010-08-06 23:01
    sitter med en sån nu! Skit bra muss asså! :D
    #48
    2010-08-21 16:10
    den är skitskön! har den hemma saknas bara en BCSmusmatta :D
    #49
    2010-09-07 16:11
    Jag kör med den, så jävla skön. Men alla säger att Deathadder är bättre.
    #50
    2010-10-15 01:35
    Har haft min MX518 i flera år, inga klagomål här inte =)
    #51
    2010-10-28 20:04
    har haft min MX618 i ngn månad och började cpa. när jag ska klicka så klickar jag en gång och den klickar två gånger ? fattar inte vad det är med den !:S
    #52
    2010-11-13 15:21
    Har mx518 :), haft den sen januari förra året.
    #53
    2010-11-28 21:01
    Denna musen skulle lika gärna kunnat kosta några hundralappar mer. Har själv använt sen förra julen och den är otroligt skön!
    #54
    2010-12-06 17:08
    Bästa Musen :D

    Men vet nån hur man kan få 500hz till den?
    #55
    2010-12-22 21:53
    Kan man se på förpackningen om det är gamla lr nya musen? :) T.ex om man ska handla den på mediamarkt. Och för att få 500hz på musen ska man inte installera Setpoint?
    #56
    2010-12-28 17:58
    hur kan jag fixa 500 hz på min mx518? har win7 å bara 125hz
    #57
    2010-12-31 21:28
    :angry:
    #58
    2011-02-20 14:34
    FETT BRA MUS ;) :D
    #59
    2013-06-07 01:36
    Haft denna mus i ca 7 år, det finns inget bättre och det går inte göra sönder den heller!
    SENASTE ARTIKLAR